U Ruščici zadovoljni s prvim dijelom prvenstva

Već godinama je natjecanje u Drugoj ŽNL – centar kvalitetno i u njemu vlada izjednačenost između klubova. U vodstvu je Slavonac iz Brodskog Stupnika iza kojeg 2 boda manje na 2. mjestu ima Podcrkavlje. Od trećeg Graničara iz Brodskog Varoša, pa do šestog Posavca iz Ruščice razlika je samo 1 bod te je borba u sredini tablice najzanimljiviji dio ovog natjecanja. Ukoliko dođe do nastavka sezone bit će zanimljivo vidjeti kako će se razvijati situacija u ovoj ligi.

Autor: Brodportal | Datum objave: 02.05.2020
 Za nogometaše Posavca iz Ruščice jesenski dio polusezone bio je solidan s obzirom na učinak od 18 bodova. U 11 utakmica imaju 5 pobjeda i to sve izborene u 5 domaćih utakmica. Zato trebaju popraviti igru u gostima u kojima su bez pobjede te imaju 3 neodlučene i 3 poraza. Od svih gostovanja najbolja igra bila je kod vodećeg Slavonca iz Brodskog Stupnika kod kojeg je odigrano 3:3, dok je dobro bilo i u Tomici za 2:2. Preostali treći gostujući bod osvojen je kod posljednjeplasiranog Zdenca protiv kojeg su svi zabilježili pobjede osim Posavca. Tako se osvojen bod u Brodskim Zdencima uzima kao neuspjeh, dok su porazi ove jeseni doživljeni u Podcrkavlju, Podvinju i Slavonskom Kobašu.

Od ovog ljeta nogometaše Posavca preuzeo je trener Dragan Tomas koji je u 11 utakmica u prvom dijelu sezone koristio usluge 22 igrača. Među njima najviše nastupa imaju: Krešimir Liović, Domagoj Jagetić, Pavo Gudelj, Alen Lajtner i Dejan Dragičević.

Ove zime Posavac su napustili Stipo Martić i Tomislav Ravlić, dok su u klub došli vratari Ivan Petar Džabić i Ivan Soldan oba iz Željezničara, pa Viktor Kajtazi i Matej Radičević iz Slavonca Bukovlje, Mato Grabovac iz Šokadije Šumeće te 2 mlada igrača iz susjedne Gornje Vrbe Ilija Tipura i Andrija Brkić. Očito će sastav iz Ruščice ako dođe do nastavka sezone biti pojačan, dok su udarne snage kluba 2 najbolja strijelca koja su ove jeseni svaki postigli po 8 golova, a to su Pavo Gudelj i kapetan Krešimir Liović.

Ove godine bi se u Ruščici trebao odigrati 29. Memorijalni nogometni turnir „Zvonko Mikolčević“ u spomen i sjećanje na prvog poginulog branitelja iz Brodsko – posavske županije u Domovinskom ratu. Zbog novonastale situacije s epidemijo upitno je hoće li se turnir održati krajem srpnja ili početkom kolovoza.

Za vrijeme dok nema treninga niti natjecanja u Posavcu iz Ruščice uređuju svoj Sportski centar „Antun Iličić – Braco“ te rade na poboljšanju uvjeta. Također je želja postaviti umjetnu travu na betonsko igralište koje se nalazi u sklopu stadiona.

Zadnje vijesti

Pet novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, četiri od njih povezane sa svatovima u Zagrebu

Donesena odluka o imenovanju Uprave Đuro Đaković Grupe na novo mandatno razdoblje.

Nakon izbora uklanjanje promidžbenih plakata s javnih površina

VIJESTI

Priopćenje Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije

Pet novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, četiri od njih povezane sa svatovima u Zagrebu

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika