U Ruščici zadovoljni s prvim dijelom prvenstva

Već godinama je natjecanje u Drugoj ŽNL – centar kvalitetno i u njemu vlada izjednačenost između klubova. U vodstvu je Slavonac iz Brodskog Stupnika iza kojeg 2 boda manje na 2. mjestu ima Podcrkavlje. Od trećeg Graničara iz Brodskog Varoša, pa do šestog Posavca iz Ruščice razlika je samo 1 bod te je borba u sredini tablice najzanimljiviji dio ovog natjecanja. Ukoliko dođe do nastavka sezone bit će zanimljivo vidjeti kako će se razvijati situacija u ovoj ligi.

Autor: Brodportal | Datum objave: 02.05.2020


 Za nogometaše Posavca iz Ruščice jesenski dio polusezone bio je solidan s obzirom na učinak od 18 bodova. U 11 utakmica imaju 5 pobjeda i to sve izborene u 5 domaćih utakmica. Zato trebaju popraviti igru u gostima u kojima su bez pobjede te imaju 3 neodlučene i 3 poraza. Od svih gostovanja najbolja igra bila je kod vodećeg Slavonca iz Brodskog Stupnika kod kojeg je odigrano 3:3, dok je dobro bilo i u Tomici za 2:2. Preostali treći gostujući bod osvojen je kod posljednjeplasiranog Zdenca protiv kojeg su svi zabilježili pobjede osim Posavca. Tako se osvojen bod u Brodskim Zdencima uzima kao neuspjeh, dok su porazi ove jeseni doživljeni u Podcrkavlju, Podvinju i Slavonskom Kobašu.

Od ovog ljeta nogometaše Posavca preuzeo je trener Dragan Tomas koji je u 11 utakmica u prvom dijelu sezone koristio usluge 22 igrača. Među njima najviše nastupa imaju: Krešimir Liović, Domagoj Jagetić, Pavo Gudelj, Alen Lajtner i Dejan Dragičević.

Ove zime Posavac su napustili Stipo Martić i Tomislav Ravlić, dok su u klub došli vratari Ivan Petar Džabić i Ivan Soldan oba iz Željezničara, pa Viktor Kajtazi i Matej Radičević iz Slavonca Bukovlje, Mato Grabovac iz Šokadije Šumeće te 2 mlada igrača iz susjedne Gornje Vrbe Ilija Tipura i Andrija Brkić. Očito će sastav iz Ruščice ako dođe do nastavka sezone biti pojačan, dok su udarne snage kluba 2 najbolja strijelca koja su ove jeseni svaki postigli po 8 golova, a to su Pavo Gudelj i kapetan Krešimir Liović.

Ove godine bi se u Ruščici trebao odigrati 29. Memorijalni nogometni turnir „Zvonko Mikolčević“ u spomen i sjećanje na prvog poginulog branitelja iz Brodsko – posavske županije u Domovinskom ratu. Zbog novonastale situacije s epidemijo upitno je hoće li se turnir održati krajem srpnja ili početkom kolovoza.

Za vrijeme dok nema treninga niti natjecanja u Posavcu iz Ruščice uređuju svoj Sportski centar „Antun Iličić – Braco“ te rade na poboljšanju uvjeta. Također je želja postaviti umjetnu travu na betonsko igralište koje se nalazi u sklopu stadiona.

Zadnje vijesti

Ispred ugostiteljskog objekta u Donjim Andrijevcima teško ozlijeđen 18-godišnjak

Nakon punih 10 godina Marsonia je najbolji klub u Hrvatskoj

Teško ozlijeđen traktorista

VIJESTI

Policija izvijestila

Ispred ugostiteljskog objekta u Donjim Andrijevcima teško ozlijeđen 18-godišnjak

FOTO GALERIJA

Nova rasvjeta u Tvrđavi Brod

Putnici autobusa napustili Slavonski Brod

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću