U Ruščici održan 1. Noćni malonogometni turnir

Na novouređenom malonogometnom igralištu u sklopu Sportskog centra "Antun Iličić – Braco" u Ruščici, domaći NK Posavac organizirao je 1. Noćni malonogometni turnir.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 06.07.2021


 Vrlo ugodna, pa i svježa noć bila je razlogom dobrih uvjeta za održavanjem ovog turnira, dok je broj ekipa kao i gledatelja bio vrlo dobar. Organizatori iz kluba nadaju se da će ovaj noćni malonogometni turnir rasti prema svojoj kvaliteti iz godine u godinu i da će postati tradicionalni.

Uz organizaciju svog Memorijalnog turnira "Zvonko Mikolčević" koji je u velikom nogometu kao i obilježavanje godišnjice za Antuna Iličića – Bracu u Nogometnom klubu Posavcu iz Ruščice odlučili su se za domaćinstvo noćnog turnira u malom nogometu. Na postojećem terenu u sklopu Sportskog centra "Antun Iličić – Braco" ove godine postavljena je umjetna trava, dok je tu i rasvjeta, tako da su stvoreni su preduvjeti za organizaciju noćnog malonogometnog turnira.

Na 1. Noćnom malonogometnom turniru u Ruščici nastupilo je 12 ekipa koje su u prvom dijelu natjecanja bile podijeljene u 4 skupine po 3. Prvaci iz sve 4 skupine ostvarili su plasman u polufinale.

Uz ekipe iz Ruščice još su nastupile momčadi iz: Slavonskog Broda, Gornje Vrbe, Klakara, Donje i Gornje Bebrine, Velike Kopanice i Bukovlja.

Ovaj Noćni malonogometni turnir za NK Posavac iz Ruščice ujedno je i mala priprema za organizaciju tradicionalnog 30. Memorijala "Zvonko Mikolčević" koji će se održati 24. i 25. srpnja. Poznati su i sudionici ovogodišnjeg 30. izdanja turnira na kojem će biti 2 drugoligaša, vinkovačka Cibalia i zagrebačka Dubrava te 2 trećeligaša iz skupine istok, Vukovar i Marsonia.

Na kraju su pobjednici skupina koji su izborili polufinale postali: EPS, Caffe bar Stars, Brod plin i Pekarnica Bukovlje. U prvom polufinalu je Šimo Padrić doveo Pekarnicu Bukovlje u vodstvo od 1:0, da bi na 1:1 za Caffe bar Stars izjednačio Željko Šokić. Prvi finalist tražio se nakon izvođenja peteraca i tu je sa 4:3 uspješniji bio Stars. Njihov protivnik u finalu bio je Brod plin koji je golovima Stjepana Duspare i Dominika Basare s 2:1 svladao EPS za koji su igrali igrači iz Ruščice i Gornje Vrbe, a za koje je jedini strijelac bio Tomislav Marijić. U finalnom susretu Brod plin je prvi došao do vodstva, a strijelac je ponovno bio Stjepan Duspara, da bi Mario Matić svojim golom poravnao na 1.1 i tako Caffe baru Stars osigurao izvođenje peteraca. Tu je Stars s 3:2 bio uspješniji te je postao prvi pobjednik Noćnog malonogometnog turnira u Ruščici. Za 3. mjesto nije se igralo, već su se samo izvodili peterci u kojima je EPS s 3:2 bio bolji od Pekarnice Bukovlje.   

Zadnje vijesti

Održani 24. po redu Rešetarački susreti pjesnika

Marsonia slavila na gostovanju u Pleternici unatoč igraču manje i ranom vodstvu domaćih

30. obljetnica osnutka 121. brigade HV Nova Gradiška

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni