U Ruščici obilježena obljetnica u sjećanje na Antuna Iličića

Na 6. obljetnicu smrti Antuna Iličića u Ruščici su prijateljsku nogometnu utakmicu odigrali domaći veterani Posavca i veterani Marsonije. Antun Iličić igrao je za oba kluba, dok i stadion u Ruščici nosi njegovo ime. Prošle godine zbog pandemije ova tradicionalna utakmica nije se održala, dok se ove godine uz razne poteškoće ipak igralo.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 15.04.2021


 Kada je prije 6 godina Stadion u Ruščici promijenio ime iz Strovići u Antun Iličić – Braco tada je odigrana utakmica između veterana domaćeg Posavca i Cibalije iz Vinkovaca koja je došla i godinu kasnije.  Na treću obljetnicu smrti bivšeg nogometaša Posavca i ondašnjeg BSK-a, danas Marsonije 2018. godine bili su veterani Dinama iz Zagreba. Nakon toga nastupili su veterani Marsonije 2019. godine, dok se prošle godine zbog pandemije nije igralo, a sada je ipak održana ova tradicionalna utakmica. Josip Rašić generacijski je povezan s Antunom Iličićem, dok su zajedno igrali u Posavcu. Za veterane domaćeg Posavca nastupili su sve bivši igrači kluba kroz njegovu povijest koji su iz Ruščice, ali i Gornje Vrbe poput Hrvoja Borevkovića i Mije Stojanca koji su u jednom dijelu svojih karijera nosili i dres BSK-a odnosno Marsonije. S obzirom da su Bijelo – crni došli u kombiniranom sastavu Stojanac je ipak stao na gol Posavca, a Tomo Rašić na gol veterana Marsonije što se pokazalo ključnim za pobjedu Brođana s 2:1.

Odmah u 2. minuti domaći veterani Posavca imali su veliku prigodu za vodstvo kada je Dinko Mikolčević dobio odličnu loptu od Hrvoja Borevkovića, međutim, vratnica je spriječila pogodak. Isto se samo dvije minute nakon toga dogodilo i na drugoj strani kada je Marijan Zovko lijepo proigrao Zorana Gruičića, ali se njegov udarac zaustavio na okviru gola. Bio je to odličan početak utakmice, a onda su domaći mogli ponovno do vodstva. U 18. minuti sada je Josip Rašić iz dubine pronašao Dinka Mikolčevića, međutim, njegov udarac otišao je malo pokraj gola. Prvi su pogodak ipak postigli veterani Marsonije u 20. minuti pomalo spretno i sretno kada je Damir Marijanović poslao dugu loptu za Zorana Gruičića kojeg je u želji da ispuca loptu pogodio Željko Šokić te se lopta od Gruičića odbila u gol za 0:1. Tako je Gruičić ni kriv ni dužan postigao gol za vodstvo veterana Marsonije. Mogli su Bijelo – crni i do 2:0 kada su akciju izveli bivši suigrači u Vinogorcu, Gruičić koji je ubacio pred gol za Gorana Čokešića kojem udarac brani Stojanac. Domaći su do poravnanja na 1:1 došli u 28. minuti kada se Šokić asistencijom za Dejana Dragičevića iskupio za pogrešku kod primljenog gola. U završnici prvog poluvremena koje se igralo 30 minuta novu veliku prigodu imao je za vodstvo Dragičević kada ga je ponovno uposlio Šokić, ali nije bio precizan. U nastavku se igralo 10 minuta kada su veterani Marsonije došli do vodstva od 2:1. Gruičić je dao dobru loptu za Alena Lajtnera koji je pred golom ubacio za Miroslava Ćosića, a ovaj nije imao težak zadatak za novo vodstvo gostiju u čijim je redovima zapaženo igrao Braslav Ostojić današnji trener prve ekipe Marsonije.

Mogla je utakmica lako završiti 2:2 da na golu veterana Marsonije nije bilo Tome Rašića koji je odlično branio te je zaustavio pokušaje Dinka Mikolčevića i Marka Župana u istoj akciji. Posljednju veliku prigodu za domaće nije realizirao Dragičević kojeg je ponovno dobro iz dubine pronašao Josip Rašić, ali je sadašnji igrač seniora Posavca poslao loptu preko gola te je ostalo 2:1 u korist veterana Marsonije. Međutim, rezultat u ovoj utakmici je najmanje važan, već da su veterani Posavca i Marsonije na lijep način uz međusobnu utakmicu i uvijek neizostavno tzv. "Treće poluvrijeme" obilježili 6. obljetnicu u sjećanje i spomen na Antuna Iličića.  

Zadnje vijesti

Održani 24. po redu Rešetarački susreti pjesnika

Marsonia slavila na gostovanju u Pleternici unatoč igraču manje i ranom vodstvu domaćih

30. obljetnica osnutka 121. brigade HV Nova Gradiška

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni