U prtljažniku i pod sjedalom "Honde" 8.8 kg marihuane

U utorak, 11. veljače na međunarodnom graničnom prijelazu Stara Gradiška oko 15 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku u zajedničkoj suradnji policije i carine, kontroliran je osobni automobil "Honda" registracijskih i nacionalnih oznaka Republike Srbije i 48-godišnji vozač.

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.02.2020
U prtljažniku i pod sjedalom "Honde" 8.8 kg marihuane


 "Policijski službenici su sukladno vlastitim procjenama i profilima rizika, detaljnije pregledali spomenuto vozilo zbog sumnje da se u unutrašnjosti vozila nalazi droga. Sumnje policijskih službenika su potvrđene, s obzirom na to, da su pregledom prtljažnog prostora uočene preinake u kojima su se nalazili paketi. Sumnju policijskih službenika da se u paketima nalazi droga potvrdio je i policijski pas Dona za otkrivanje droga, a temeljem naloga Županijskog suda pretražen je osobni automobil", kazao je na početku današnje izvanredne konferencije za novinare Krešimir Šimić, policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske.

Detaljnim pregledom, dodao je Šimić, u preinačenom podu prtljažnika pronađeno je 14 paketa, a u sjedalu vozača 3 paketa, sveukupno 8.817,29 grama droge marihuane, policijski službenici su 48-godišnjaka, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom na daljnje postupanje Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji sudjelovali su i predstavnici carine Tomislav Katić i Alena Škrbec Pavlović, te voditelj Službe kriminalističke policije PU brodsko-posavske Dražen Puljko.

"Policijska uprava brodsko-posavska je u 2019. godini evidentirala 55 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, te se u odnosu na prethodnu godinu bilježi blago povećanje kaznenih djela. Zaplijenjeno je 233.794,39 grama marihuane, 8080 komada lijekova sa liste droga, 554,06 grama amfetamina, 374 grama kanabis smole, 106 stabljika biljke kanabis, 16 sjemenki kanabisa, 15,48 grama droge kokain, 8,5 grama metamfetamina, 3,9 grama heroina, 3,8 grama halucinogenih gljiva, 3 komada DMMA i derivata XTC, te 1,75 grama droge MDMA i XTC, te 0,85 grama sintetskih kanabinoida“, kazao je Puljko, te dodao da je u 2019-oj evidentirano 190 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, od kojih se dio odnosi na granicu, a dio na područje Slavonskog Broda, Nove Gradiške i okolnih mjesta. Zabilježeni su i uspjesi u pojačanim nadzorima, tzv.ulična redukcija, pri čemu su u više slučajeva zaplijenjene manje količine droge.

Načelnik Postaje granične policije Stara Gradiška Miroslav Matić rekao je da kontinuirana suradnja policije i carine na graničnom prijelazu Stara Gradiška, rezultira čestim pronalascima i zapljenama droge.

"Osim spomenute zapljene, jučer je kod tri osobe pronađeno 5,9 grama marihuane, 14 komada tableta s popisa opojnih droga te 1,2 grama droge amfetamina“, rekao je Matić.

Zadnje vijesti

Održana šesta Mićina ajvarijada

Danas utakmice 5. kola u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod / Požega

Jedna osoba preminula, sedam novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“