U prtljažniku i pod sjedalom "Honde" 8.8 kg marihuane

U utorak, 11. veljače na međunarodnom graničnom prijelazu Stara Gradiška oko 15 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku u zajedničkoj suradnji policije i carine, kontroliran je osobni automobil "Honda" registracijskih i nacionalnih oznaka Republike Srbije i 48-godišnji vozač.

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.02.2020
U prtljažniku i pod sjedalom "Honde" 8.8 kg marihuane
 "Policijski službenici su sukladno vlastitim procjenama i profilima rizika, detaljnije pregledali spomenuto vozilo zbog sumnje da se u unutrašnjosti vozila nalazi droga. Sumnje policijskih službenika su potvrđene, s obzirom na to, da su pregledom prtljažnog prostora uočene preinake u kojima su se nalazili paketi. Sumnju policijskih službenika da se u paketima nalazi droga potvrdio je i policijski pas Dona za otkrivanje droga, a temeljem naloga Županijskog suda pretražen je osobni automobil", kazao je na početku današnje izvanredne konferencije za novinare Krešimir Šimić, policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske.

Detaljnim pregledom, dodao je Šimić, u preinačenom podu prtljažnika pronađeno je 14 paketa, a u sjedalu vozača 3 paketa, sveukupno 8.817,29 grama droge marihuane, policijski službenici su 48-godišnjaka, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom na daljnje postupanje Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji sudjelovali su i predstavnici carine Tomislav Katić i Alena Škrbec Pavlović, te voditelj Službe kriminalističke policije PU brodsko-posavske Dražen Puljko.

"Policijska uprava brodsko-posavska je u 2019. godini evidentirala 55 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, te se u odnosu na prethodnu godinu bilježi blago povećanje kaznenih djela. Zaplijenjeno je 233.794,39 grama marihuane, 8080 komada lijekova sa liste droga, 554,06 grama amfetamina, 374 grama kanabis smole, 106 stabljika biljke kanabis, 16 sjemenki kanabisa, 15,48 grama droge kokain, 8,5 grama metamfetamina, 3,9 grama heroina, 3,8 grama halucinogenih gljiva, 3 komada DMMA i derivata XTC, te 1,75 grama droge MDMA i XTC, te 0,85 grama sintetskih kanabinoida“, kazao je Puljko, te dodao da je u 2019-oj evidentirano 190 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, od kojih se dio odnosi na granicu, a dio na područje Slavonskog Broda, Nove Gradiške i okolnih mjesta. Zabilježeni su i uspjesi u pojačanim nadzorima, tzv.ulična redukcija, pri čemu su u više slučajeva zaplijenjene manje količine droge.

Načelnik Postaje granične policije Stara Gradiška Miroslav Matić rekao je da kontinuirana suradnja policije i carine na graničnom prijelazu Stara Gradiška, rezultira čestim pronalascima i zapljenama droge.

"Osim spomenute zapljene, jučer je kod tri osobe pronađeno 5,9 grama marihuane, 14 komada tableta s popisa opojnih droga te 1,2 grama droge amfetamina“, rekao je Matić.

Zadnje vijesti

Obilježena 30. obljetnica osnutka HDZ-a u Brodsko-posavskoj županiji

Epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije za sada pod apsolutnim nadzorom

Juniorima KK "Slavonski Brod 1946" pripao gradski derbi

FOTO GALERIJA

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama