U prometnoj nesreći teško ozlijeđena 84-godišnja pješakinja

U petak (9. kolovoza), oko 9.25 sati, na raskrižju Zagrebačke i Žumberačke ulice, u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.08.2019
U prometnoj nesreći teško ozlijeđena 84-godišnja pješakinja


 Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se 68-godišnjakinja upravljajući osobnim automobilom kretala Zagrebačkom ulicom iz smjera sjeverozapada u smjeru jugoistoka. Preko obilježenog pješačkog prijelaza u Zagrebačkoj ulici, kretala se 84-godišnja pješakinja. U jednom trenutku vozačica automobila nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste (pješački prijelaz) uslijed čega je prednjim dijelom automobila udarila u pješakinju koja je od jačine udara pala na kolnik. U prometnoj nesreći je 84-godišnja pješakinja teško ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ gdje je i zadržana na daljnjem liječenju. Policija protiv 68-godišnje vozačice podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

U PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE TRI OSOBE

U nedjelju (11.kolovoza), oko 12 sati, u Savskoj ulicu, u Oprisavcima, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Policija je očevidom utvrdila da je 85-godišnjak (nije koristio sigurnosni pojas), upravljao osobnim automobilom krećući se kolnikom Savske ulice iz smjera zapada u smjeru istoka. Istim kolnikom, suprotnim smjerom kretao se osobni automobil kojim je upravljala 34-godišnjakinja, a kao putnik u vozilu se nalazio 10-godišnjak. U jednom trenutku 85-godišnjak je počeo skretati u lijevo na kolni ulaz sa sjeverne strane kolnika , a da nije propustio osobni automobil koji se kretao suprotnom prometnom trakom, uslijed čega je došlo do udara osobnog automobila 34-godišnjakinje u osobni automobil 85-godišnjaka, nakon čega su oba vozila sletjela u odvodni kanal. U prometnoj nesreći su 85-godišnjak, 34-godišnjakinja i 10-godišnjak lakše ozlijeđeni, te im je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu, a policija protiv 85-godišnjaka podnosi prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

NEREGISTRIRANIM TRAKTOROM IZAZVAO PROMETNU NESREĆU

U subotu (10.kolovoza), oko 22 sata, u Sikirevcima, na raskrižju Ulice Ljudevita Gaja i nerazvrstane ceste, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila da je 65-godišnjak (prije stjecanja prava na upravljanje vozilom) upravljao neregistriranim i tehnički nepregledanim traktorom poljskim putem od sjeveroistoka u smjeru jugozapada. Kolnikom Ulice Ljudevita Gaja, od sjeverozapada u smjeru jugoistoka se kretao osobni automobil bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 59-godišnjak. Dolaskom do opisanog raskrižja 65-godišnjak je traktorom ušao s poljskog puta na kolnik, a da nije propustio osobni automobil kojim je upravljao 59-godišnjak, uslijed čega je u jednom trenutku došlo do udara osobnog automobila u traktor. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a policija protiv vozača traktora podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

VOZAČ LAKŠE OZLIJEĐEN PRI SLIJETANJU VOZILOM U KANAL

U subotu, oko 21 sat, u naselju Sičice (općina Vrbje), dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se 65-godišnji vozač osobnim automobilom kretao kolnikom iz smjera juga u smjeru istoka, te je u jednom trenutku zbog neprilagođene brzine stanju i osobinama ceste vozilom prešao s kolnika na bankinu, a potom je vozilom sletio s kolnika u kanal i prednjim dijelom vozila udario u kosinu kanala, nakon čega se prevrnuo na krov. U prometnoj nesreći je 65-godišnji vozač lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici „Nova Gradiška“ gdje je i zadržan na daljnjem liječenju. Policajci su utvrdili da vozač prilikom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, a alko testom koncentraciju alkohola u organizmu od 0,92 promila. Policijski službenici protiv vozača podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

 
 

Zadnje vijesti

Zaštitare kod Osijeka propucali bivši zaštitari iz iste firme, pronađen plijen?

Sindikat metalaca Hrvatske najavio za sutra štrajk oko 700 radnika Đure Đakovića zbog neisplaćene plaće za rujan

Kadetima Broda važna pobjeda protiv KA Osijek

FOTO GALERIJA

Napreduju radovi na izgradnji Istočne tribine stadiona uz Savu

Održan 26. Memorijalni karate kup Slavonski Brod 2019.

PRIČA IZ MAROKA, 3. dio: Sahara - izazov koji morate doživjeti!

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude