U prometnoj nesreći teško ozlijeđena 84-godišnja pješakinja

U petak (9. kolovoza), oko 9.25 sati, na raskrižju Zagrebačke i Žumberačke ulice, u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.08.2019
U prometnoj nesreći teško ozlijeđena 84-godišnja pješakinja
 Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se 68-godišnjakinja upravljajući osobnim automobilom kretala Zagrebačkom ulicom iz smjera sjeverozapada u smjeru jugoistoka. Preko obilježenog pješačkog prijelaza u Zagrebačkoj ulici, kretala se 84-godišnja pješakinja. U jednom trenutku vozačica automobila nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste (pješački prijelaz) uslijed čega je prednjim dijelom automobila udarila u pješakinju koja je od jačine udara pala na kolnik. U prometnoj nesreći je 84-godišnja pješakinja teško ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ gdje je i zadržana na daljnjem liječenju. Policija protiv 68-godišnje vozačice podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

U PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE TRI OSOBE

U nedjelju (11.kolovoza), oko 12 sati, u Savskoj ulicu, u Oprisavcima, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Policija je očevidom utvrdila da je 85-godišnjak (nije koristio sigurnosni pojas), upravljao osobnim automobilom krećući se kolnikom Savske ulice iz smjera zapada u smjeru istoka. Istim kolnikom, suprotnim smjerom kretao se osobni automobil kojim je upravljala 34-godišnjakinja, a kao putnik u vozilu se nalazio 10-godišnjak. U jednom trenutku 85-godišnjak je počeo skretati u lijevo na kolni ulaz sa sjeverne strane kolnika , a da nije propustio osobni automobil koji se kretao suprotnom prometnom trakom, uslijed čega je došlo do udara osobnog automobila 34-godišnjakinje u osobni automobil 85-godišnjaka, nakon čega su oba vozila sletjela u odvodni kanal. U prometnoj nesreći su 85-godišnjak, 34-godišnjakinja i 10-godišnjak lakše ozlijeđeni, te im je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu, a policija protiv 85-godišnjaka podnosi prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

NEREGISTRIRANIM TRAKTOROM IZAZVAO PROMETNU NESREĆU

U subotu (10.kolovoza), oko 22 sata, u Sikirevcima, na raskrižju Ulice Ljudevita Gaja i nerazvrstane ceste, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila da je 65-godišnjak (prije stjecanja prava na upravljanje vozilom) upravljao neregistriranim i tehnički nepregledanim traktorom poljskim putem od sjeveroistoka u smjeru jugozapada. Kolnikom Ulice Ljudevita Gaja, od sjeverozapada u smjeru jugoistoka se kretao osobni automobil bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 59-godišnjak. Dolaskom do opisanog raskrižja 65-godišnjak je traktorom ušao s poljskog puta na kolnik, a da nije propustio osobni automobil kojim je upravljao 59-godišnjak, uslijed čega je u jednom trenutku došlo do udara osobnog automobila u traktor. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a policija protiv vozača traktora podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

VOZAČ LAKŠE OZLIJEĐEN PRI SLIJETANJU VOZILOM U KANAL

U subotu, oko 21 sat, u naselju Sičice (općina Vrbje), dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se 65-godišnji vozač osobnim automobilom kretao kolnikom iz smjera juga u smjeru istoka, te je u jednom trenutku zbog neprilagođene brzine stanju i osobinama ceste vozilom prešao s kolnika na bankinu, a potom je vozilom sletio s kolnika u kanal i prednjim dijelom vozila udario u kosinu kanala, nakon čega se prevrnuo na krov. U prometnoj nesreći je 65-godišnji vozač lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici „Nova Gradiška“ gdje je i zadržan na daljnjem liječenju. Policajci su utvrdili da vozač prilikom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, a alko testom koncentraciju alkohola u organizmu od 0,92 promila. Policijski službenici protiv vozača podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

 
 

Zadnje vijesti

Sutra na brodskoj Fišijadi 2020. riblji fiš kuhat će 60 ekipa

Započeo EU projekt Energetske obnove zgrade Policijske postaje u Okučanima

Obavijest građanima vezana uz korištenje osobnih isprava za vrijeme glasovanja

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika

Obnavlja se Mjesni dom J. J. Strossmayer

Obilježena 29. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG

4. smotrom folklora i etno revijom počelo “Ljeto u Sibinju”