U pripremi nova kazališna predstava za djecu "Slavuj"

Poznata Andersenova bajka "Slavuj" može se i otplesati. Pokazali su to brodski plesači u veljači 2015. godine. Pokazat će nam i 2020. U remaiku kojega ponovno potpisuje plesni pedagog, plesač i koreograf Branko Banković.

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.01.2020


 Do premijere proći će još dosta plesnih i scenskih proba. Početkom mjeseca održana je audicija, a oni najbolji postali su članovi ansambla.  Bazu plesača čine članovi Studija za suvremeni ples "Brodski leptirići".

Branku Bankoviću asistentice u koreografskom dijelu "Slavuja" su Olga Andrusenko i Ksenija Vrkljan. Timu će se pridružiti i Pavle Matuško, student zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti, a ulogu kineskog cara na scenu kao i prije pet godina ponovno donosi glumac Stanislav Hudi. 

Plesna predstava realizira se u sklopu KUL centra, europskog projekta čiji je cilj oživjeti Centar mladih i ponuditi kvalitetne sadržaje. U projektu grada sudjeluju institucije i udruge, a jedna od njih je i Kazališna družina "Ivana Brlić Mažuranić " koja također nudi kreativne programe za djecu i mlade. 

Premijera "Slavuja" na rasporedu je 22. veljače 2020. u KKD "Ivana Brlić Mažuranić". 

Zadnje vijesti

Nadbiskup Hranić blagoslovio biskupijske vinograde i mlado vino

Pobjeda nad Argentinom donosi nam četvrtfinale

Savjeti sudionicima u prometu i uvjeti na cestama za vikend

FOTO GALERIJA

Završni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina