U pripremi nova kazališna predstava za djecu "Slavuj"

Poznata Andersenova bajka "Slavuj" može se i otplesati. Pokazali su to brodski plesači u veljači 2015. godine. Pokazat će nam i 2020. U remaiku kojega ponovno potpisuje plesni pedagog, plesač i koreograf Branko Banković.

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.01.2020
 Do premijere proći će još dosta plesnih i scenskih proba. Početkom mjeseca održana je audicija, a oni najbolji postali su članovi ansambla.  Bazu plesača čine članovi Studija za suvremeni ples "Brodski leptirići".

Branku Bankoviću asistentice u koreografskom dijelu "Slavuja" su Olga Andrusenko i Ksenija Vrkljan. Timu će se pridružiti i Pavle Matuško, student zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti, a ulogu kineskog cara na scenu kao i prije pet godina ponovno donosi glumac Stanislav Hudi. 

Plesna predstava realizira se u sklopu KUL centra, europskog projekta čiji je cilj oživjeti Centar mladih i ponuditi kvalitetne sadržaje. U projektu grada sudjeluju institucije i udruge, a jedna od njih je i Kazališna družina "Ivana Brlić Mažuranić " koja također nudi kreativne programe za djecu i mlade. 

Premijera "Slavuja" na rasporedu je 22. veljače 2020. u KKD "Ivana Brlić Mažuranić". 

Zadnje vijesti

Oprezno prilikom spaljivanja korova

Obavijest građanima o uručenju gotovih isprava

Donesena Odluka o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja epidemije bolesti Covid-19

FOTO GALERIJA

Rekonstrukcija ceste u ulici Tadije Smičiklasa u Slavonskom Brodu - maštoviti izvođač, neodgovorni nadzor, nezainteresirani investitor

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a