U Područnom uredu HZZ-a Slavonski Brod 6 tisuća 190 nezaposlenih

Broj nezaposlenih u Republici Hrvatskoj proteklih je mjesec dana porastao za gotovo 20 tisuća pa je, zaključno s jučerašnjim danom, na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje bilo 154.567 nezaposlenih.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.04.2020
U Područnom uredu HZZ-a Slavonski Brod 6 tisuća 190 nezaposlenih


 Potkraj ožujka u Područnom uredu HZZ-a u Slavonskom Brodu evidentirano je 6 tisuća 190 nezaposlenih osoba, što je za 175 osoba više nego prethodnog mjeseca.

Dakle u ožujku je nezaposlenost je povećana za 2,9 posto u usporedbi s prethodnim mjesecom. Pritom je više nezaposlenih žena, a prema dobi najviše ih je od 55 do 59 godina. Najveće povećanje broja nezaposlenih zabilježeno je u skupini osoba sa završenom srednjom školom za zanimanja u trajanju od 4 i više godina 

U ožujku je tisuću 160 nezaposlenih osoba  u Brodsko-posavskoj županiji koristilo novčanu naknadu. Broj korisnika novčane naknade povećao se u usporedbi s istim mjesecom prethodne godine za 75 osoba. Promatrano po djelatnostima, prije prijavljivanja na evidenciju Zavoda, najveći je broj radio u prerađivačkoj industriji, djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, trgovini na veliko i na malo, javnoj upravi i obrani, građevinarstvu i administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti.

Kad je pak riječ o zapošljavanju; ukupno su tijekom ožujka zaposlene 382 osobe. Temeljem radnoga odnosa većina se osoba zaposlila na određeno vrijeme a najveći se broj zaposlio u: prerađivačkoj industriji, trgovini na veliko i na malo, djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i građevinarstvu . Istodobno je 146 osoba brisano iz evidencije nezaposlenih zbog ostalih razloga, npr. izlaska iz radne snage, nepridržavanja zakonskih odredbi, odjave s evidencije i dr.

Tijekom ožujka 2020. godine prijavljeno je ukupno 260 slobodnih radnih mjesta, a najtraženiji su bili: zavarivači, monteri cjevovoda, bravari, električari održavanja i trgovački putnici, stoji u mjesečnom biltenu HZZ-a, Područnog ureda u Slavonskom Brodu.

Zadnje vijesti

Ukrala bankovnu karticu pa lažno prijavila da je i njoj ukradena

Euroherc i Adriatic uručili vrijedne nagrade i dobitnicima u Slavonskom Brodu

Juniorski futsal derbi opravdao sva očekivanja

FOTO GALERIJA

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske