U općini Sibinj 16 žena skrbile o više od 100 starijih sumještana; očekuju nastavak provedbe projekta 'Zajedno za općinu'

SIBINJ - Pri kraju je još jedan u nizu lokalnih projekata iz programa 'Zaželi' u okviru kojega je u cijeloj Hrvatskoj zaposleno više od 6 tisuća žena. Riječ je o projektu 'Zajedno za Općinu', kojega je uspješno realizirala Općina Sibinj u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod. Rezultati provedenog projekta predstavljeni su javnosti na završnoj konferenciji, u srijedu, 9. rujna.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 09.09.2020
U općini Sibinj 16 žena skrbile o više od 100 starijih sumještana; očekuju nastavak provedbe projekta 'Zajedno za općinu'


 I općina Sibinj upisala se među lokalne samouprave koje su uspješno realizirale dvogodišnji projekt zapošljavanja žena iz programa 'Zaželi'. Na završnoj konferenciji projekta  Zajedno za općinu, čuli smo i rezultate.

"Projektom 'Zajedno za općinu' zaposlili smo 16 dugotrajno nezaposlenih žena, koje su 23 mjeseca skrbile o 102 korisnika, naših sumještana starije životne dobi. Zaposlene žene uglavnom su radile kućanske poslove, brinući o starijima i nemoćnima, od osobne do higijene njihovih životnih prostora, kontrole redovite terapije, kupovine potrebitih namirnica i slično", rekla je Blanka Japundžić, voditeljica projekta.
 
Od ostalih rezultata projekta istaknuta je nabavka 16 bicikala za zaposlene žene te osiguranje paketa  kućanskih potrepština i namirnica svaki mjesec za svakog pojedinog korisnika. Istodobno, 10 žena prošlo je i posebnu edukaciju za njegovateljice, pa su im dodijeljena i uvjerenja o osposbljenosti.
 
Žene koje su radile, ali i korisnici njihovih usluga sad s nestrpljenjem iščekuju hoće li projekt biti nastavljen i u općini Sibinj. "Hoće. Prijavili smo novi projekt na program 'Zaželi', očekujemo vrlo brzo i pozitivnu odluku, radi se o projektu koji će trajati godinu dana, kojim ćemo zaposliti 26 žena za poslove pomoći u kući i skrbi za oko 150 korisnika. Potrebe su velike, kao i u svim drugim slavonskim općinama, imamo i mi sve više starijih i nemoćnih kojima je potrebna pomoć u kući", rekao je Josip Pavić, načelnik Općine Sibinj
 
Vrijednost provedenog projekta 'Zajedno za općinu' je 2.382.241 kunu, razdoblje njegove provedbe je od 16. ožujka 2018. do 16. rujna 2020. godine, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod. 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

353 komada oružja, 15 tisuća komada streljiva i 10,7 kg eksploziva predano u 2021.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,86 promila

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

FOTO GALERIJA

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata