U Općini Klakar održana uvodna konferencija projekta "Žene - snaga zajednice"

Olakšati pristup zapošljavanju žena i pripadnica ranjivih skupina te ih osnažiti i unaprijediti njihov radni potencijal kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici - cilj je projekta Žene - snaga zajednice koju provodi Općina Klakar.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.10.2018
U Općini Klakar održana uvodna konferencija projekta "Žene - snaga zajednice"


Brojne općine na području Brodsko-posavske županije, već su iskoristile europska sredstva i zaposlile teže zapošljive žene u njihovoj okolici kroz projekt "Zaželi". Ovu priliku iskoristila je i Općina Klakar. Naime, projekt naziva Žene-snaga zajednice počeo je prije mjesec dana te je deset nezaposlenih žena s područja Općine dobilo mogućnost zaposlenja. A riječ je o poslovima skrbi i pomoći u kući starijim i nemoćnih osobama.

"Projekt je već započeo, žene su zaposlene. Cilj samoga projekta da osnažimo njihov status na tržištu, da pružimo podršku korisnicima kojima je to potrebno te da im poboljšamo životni standard", kazala je Gabriela Bušić, voditelj projekta.

76-godišnji Mijo samac je gotovo 40 godina. Pomoć mu itekako dobro dođe. "Meni su najvažniji poslovi higijene. Sve sam to prije mogao raditi, no sada više nisam u mogućnosti", kaže Mijo.

I Frano je samac. Prije tri godine umrla mu je majka. "Ova pomoć mi je izuzetno važna. I ne mogu se ni zahvaliti koliko mi znači što mi netko dolazi i obilazi me. S gospođom sam prezadovoljan", ističe.

Zadovoljna je i 25-godišnja Monika koja skrbi o 5 korisnika. Za ovaj posao odlučila se jer nije željela napustiti svoju sredinu, jer joj je cijela obitelj u Hrvatskoj, u kojoj može ostati i odgajati djecu.

Općina Klakar prema posljednjem popisu stanovništva ima 2 300 stanovnika. A načelnik Josip Stanić ističe, zaposlenost u općini je izrazito zadovoljavajuća i kaže da "u biti nema kuće da netko nije zaposlen, od Gornje i Donje Bebrine do Klakara i Ruščice".

Zapošljavanje inače teško zapošljivih osoba i borba protiv siromaštva temeljni su ciljevi programa 'Zaželi' kojega u potpunosti financira Europski socijalni fond. Partneri u projektu su Zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod. Ukupna vrijednost projekta, koji traje 27 mjeseci, je 1.963.665,90 kuna. 

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Općine Klakar.

Zadnje vijesti

ŽVK Marsonia ima još jednu reprezentativku!

Vanesa Tot osma najbolja kanuistica na svijetu

Prijavite svoje klince na najzanimljiviju edukativnu vožnju na quad stazi, uz instrukcije iskusnog učitelja vožnje...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Prijavite svoje klince na najzanimljiviju edukativnu vožnju na quad stazi, uz instrukcije iskusnog učitelja vožnje...

FOTO GALERIJA

Tea Pavičić spremna za izbor za Miss Hrvatske

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu