U Olimpiku čekaju početak sezone

Članovi Kajak – kanu kluba Olimpik s pripremama za novu sezonu koja im još nije počela krenuli su 1. listopada prošle godine.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.04.2020
 Naime, sezona u kajak – kanu sportu traje od travnja do rujna, dok su oni sve do pred kraj 11. mjeseca zbog dobrih vremenskih prilika veslali su na rijeci Savi. Kasnije su od prosinca radili u klupskoj teretanu, dok su na ergometrima odrađivali suhe treninge.

Za članove Kajak – kanu kluba Olimpik nova sezona još nije pravo niti počela, a pitanje je i kad će s obzirom na situaciju s Koronavirusom. Taman kad su odradili bazični dio priprema što je uključivalo trčanje do Poloja te treninge u teretani i na ergometrima dogodio se prekid svih aktivnosti. Uspjeli su još u Metkoviću odraditi pripreme reprezentacije Hrvatske u kojoj su uz Antuna Novakovića i Marka Lipovca još: Leona Pavlešin, Antonela Orkić i Luka Lipovac. Tako im je odgođen početak sezone koji je trebao biti u travnju i vjerojatno do ljeta nema natjecanja.

Markov otac Miroslav je dopredsjednik kluba te je u kajak – kanu sportu od 1977. godine. Iza sebe ima niz odličnih rezultata dok i danas ne može bez kajaka u kojem provodi veliki dio svog slobodnog vremena.

Najmlađi član kajakaške obitelji Lipovac je Luka koji je krenuo očevim i bratovim stopama te on svake sezone oporavlja svoje rezultate. Svojim rezultatima i odličnim nastupima izborio se za status člana reprezentacije Hrvatske.

U ovoj sezoni otkazani su svi Svjetski kupovi i sve Međunarodne regate kao i kvalifikacije za Olimpijske igre. Sva ta natjecanja bila su planirana u ožujku, travnja, svibnju, dok je vrlo upitno što će se događati u lipnju, srpnju i kolovozu. Ono što je moguće za održati, a to je Prvenstvo Hrvatske koje je u pravilu krajem srpnja, ali samo u slučaju smirivanje epidemije.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri Miroslav Lipovac ne pamti ovakvu situaciju. Za vrijem ratnih stradanja klub naravno nije mogao trenirati na Savi, ali se zato sav rad preselio na jezero Petnju. Tako se i u ratno vrijeme treniralo, ali sada nema niti toga.

Kajakaške sezone će svakako biti stoga se Luka Lipovac dok se ne može na vodu priprema na ergometru kod brata Marka. Na taj način obojica održavaju formu za ono što ih očekuje u ovoj po svemu sudeći skraćenoj sezoni.

Uz Marka i Luku Lipovca individualne treninge u svojim domovima rade i ostali članovi Olmpika koji su u reprezentaciji Hrvatske, a to su: Antun Novaković, Denis Folvarek, Leona Pavlešin i Antonela Orkić.

Zadnje vijesti

Hrvatskoj 10 milijardi eura iz europskih sredstava za gospodarski oporavak, još najmanje toliko i za sedmogodišnji proračun

Slavonskobrodski maturanti ponovo pokazali da su najbolji

Nakon 19 godina obilježavanje Dana državnosti ponovno 30. svibnja, povijesnog dana prisjetio se i županijski HDZ

VIJESTI

Plenković za Dnevnik HTV-a

Hrvatskoj 10 milijardi eura iz europskih sredstava za gospodarski oporavak, još najmanje toliko i za sedmogodišnji proračun

FOTO GALERIJA

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić

Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“