U obnovu Dječjeg vrtića u Oriovcu uloženo više od 700.000 kuna, uskoro kreću radovi i na proširenju objekta

Gotovo 705 tisuća kuna, od čega su 63 posto sredstva Europske unije, koštala je energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Ivančica u Oriovcu, kojega u redovnom programu pohađa 70-ero mališana. No, ovog proljeća kreću i 3,5 milijuna kuna vrijedni radovi na proširenju vrtića za još 20-ero djece, istaknuto je na današnjoj završnoj konferenciji projekta obnove...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 04.04.2019
U obnovu Dječjeg vrtića u Oriovcu uloženo više od 700.000 kuna, uskoro kreću radovi i na proširenju objekta


Mališani u Oriovcu dobili su još kvalitetnije prostore za boravak i bezbrižnu igru. Njihov je vrtić "Ivančica" odjenuo novo ruho. 
Energetska obnova oriovačkog vrtića kojega u redovnom programu svakodnevno pohađa 70-ero djece završena je zahvaljujući i sredstvima Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta je 704. 780,36 kuna, od čega je EU iz ESI fonda za regionalni razvoj pokrila 442.188, 53 kune ili 63 posto putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a preostalih 262.591,82 Općina Oriovac. 
 
"Ovim projektom nismo samo dobili lijepu i urewđenu zgradu vrtića nego ono što je puno važnije a to je energetski učinkovitiji objekt, što znači i zanačjnu uštedu u troškovima energije, konkretno grijanja", naglasio je Antun Pavetić, načelnik Općine Oriovac. I to za više od 60 posto, dodala je ravnateljica Dječjeg vrtića Blanka Stažić te podsjetila da je riječ o montažnom objektu građenom još davne 1977. godine koji je i u Domovinskom ratu pretrpio značajna oštećenja. 
 
Projekt obnove oriovačkog vrtića je inače odabran kao jedan od 220 prihvatljivih za financiranje u cijeloj Hrvtaskoj, i to putem javnog natječaja Ministarstva graditeljstva, a partner na provedbi bio je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
 
Inače, Općina Oriovac kao osnivač ustanove, krajem prošle godine prijavila je za financiranje iz EU fondova i projekt dogradnje vrtića koji je također odobren, pa već ovog proljeća počinju  radovi na proširenju objekta, naglasila je zamjenica načelnika Općine Oriovac, Željka Čorak. Bit će to gotovo 400 novih 'kvadrata' za boravak još 20 -ero djece plus jedna višenamjenska dvorana.

 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Dvije nove pozitivne osobe u županiji, aktivnih slučajeva 121

13. Memorijal ''Ostat ću mlad – Krešimir Blažević'' u Centru mladih i na YouTubeu

Leona i Antonela 4. u finalu na 1000 metara

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“