U obnovu Dječjeg vrtića u Oriovcu uloženo više od 700.000 kuna, uskoro kreću radovi i na proširenju objekta

Gotovo 705 tisuća kuna, od čega su 63 posto sredstva Europske unije, koštala je energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Ivančica u Oriovcu, kojega u redovnom programu pohađa 70-ero mališana. No, ovog proljeća kreću i 3,5 milijuna kuna vrijedni radovi na proširenju vrtića za još 20-ero djece, istaknuto je na današnjoj završnoj konferenciji projekta obnove...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 04.04.2019
U obnovu Dječjeg vrtića u Oriovcu uloženo više od 700.000 kuna, uskoro kreću radovi i na proširenju objekta


Mališani u Oriovcu dobili su još kvalitetnije prostore za boravak i bezbrižnu igru. Njihov je vrtić "Ivančica" odjenuo novo ruho. 
Energetska obnova oriovačkog vrtića kojega u redovnom programu svakodnevno pohađa 70-ero djece završena je zahvaljujući i sredstvima Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta je 704. 780,36 kuna, od čega je EU iz ESI fonda za regionalni razvoj pokrila 442.188, 53 kune ili 63 posto putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a preostalih 262.591,82 Općina Oriovac. 
 
"Ovim projektom nismo samo dobili lijepu i urewđenu zgradu vrtića nego ono što je puno važnije a to je energetski učinkovitiji objekt, što znači i zanačjnu uštedu u troškovima energije, konkretno grijanja", naglasio je Antun Pavetić, načelnik Općine Oriovac. I to za više od 60 posto, dodala je ravnateljica Dječjeg vrtića Blanka Stažić te podsjetila da je riječ o montažnom objektu građenom još davne 1977. godine koji je i u Domovinskom ratu pretrpio značajna oštećenja. 
 
Projekt obnove oriovačkog vrtića je inače odabran kao jedan od 220 prihvatljivih za financiranje u cijeloj Hrvtaskoj, i to putem javnog natječaja Ministarstva graditeljstva, a partner na provedbi bio je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
 
Inače, Općina Oriovac kao osnivač ustanove, krajem prošle godine prijavila je za financiranje iz EU fondova i projekt dogradnje vrtića koji je također odobren, pa već ovog proljeća počinju  radovi na proširenju objekta, naglasila je zamjenica načelnika Općine Oriovac, Željka Čorak. Bit će to gotovo 400 novih 'kvadrata' za boravak još 20 -ero djece plus jedna višenamjenska dvorana.

 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Potpisani ugovori za dodjelu materijalnih i financijskih sredstava KPA "Marsonia" i HGSS-u

Nogometaši Marsonije sutra dočekuju NAŠK iz Našica

Uhvaćeni provalnici u četiri obiteljske kuće

VIJESTI

Ulaganja u kvalitetniji sustav zaštite i spašavanja

Potpisani ugovori za dodjelu materijalnih i financijskih sredstava KPA "Marsonia" i HGSS-u

NAJČITANIJE DANAS

Apsolutni pobjednik Pulskog filmskog festivala

Film Dnevnik Diane Budisavljević počinje igrati u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...

U Bruxellesu otvoreno Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema