U novom Erasmus + projektu sudjeluje 25 učenika i 6 nastavnika Ekonomsko-birotehničke škole

Ekonomsko-birotehnička škola provodi Erasmus+ KA2 projekt pod nazivom „S.T.E.P.+ - Sustainable Tourism Erasmus+ Project“, koji uključuje mobilnosti 25 učenika i 6 nastavnika. Sam projekt trajat će dvije godine – od 1.9.2019. do 31.8.2021.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.10.2019
U novom Erasmus + projektu sudjeluje 25 učenika i 6 nastavnika Ekonomsko-birotehničke škole


 Koordinator KA2 strateškog partnerstva među školama je Lycee Paul Emile Victor iz grada Champagnole u Francuskoj, a preostale tri partnerske škole su Zespol Szkol Im. Jana Kasprowicza, Jelcz Laskowice, Poljska, Ekonomsko-birotehnička škola,  Slavonski Brod, Hrvatska i Itcts Vittorio Emanuele II, Bergamo, Italija.

Partnerske škole smještene su u područjima u kojima turizam nije jako dobro razvijen, no koja imaju potencijala za njegov razvoj. Sudjelovanje u projektu učenicima će pomoći bolje upoznati razne europske regije, ali isto tako i svoju vlastitu. Rad u projektnim aktivnostima kod učenika će razviti transverzalne, jezične i strukovne vještine. 

Glavna tema projekta je održivi turizam, sa sljedećim podtemama: poduzetništvo u turizmu, eko-turizam, dostupnost turističkih odredišta osobama s invaliditetom i kulturno nasljeđe kao održivi turistički proizvod.

Učenici će na mobilnostima surađivati na unaprijed dogovorenim projektnim aktivnostima s kolegama iz  partnerskih škola. Aktivnosti će uključivati kritičko razmišljanje o načinima kako bi učenici u svojim regijama mogli pomoći razvoju održivog turizma. U siječnju 2020. planirana je mobilnost u Francusku, u listopadu 2020. u Italiju te u travnju 2021. u Poljsku.  U svibnju 2020. godine Ekonomsko-birotehnička škola bit će domaćin partnerskim školama. 

Koordinatorica projekta u Ekonomsko-birotehničkoj školi, mr.sc. Mirta Kos Kolobarić, prisustvovala je transnacionalnom sastanku projektnih koordinatora u Poljskoj, u gradu Jelcz Laskowice. Škola domaćin sastanka bila je strukovna škola Zespol Szkol Im. Jana Kasprowicza, koja učenicima nudi različite obrazovne programe.  Sastanak je održan u razdoblju od 1.-3. listopada 2019. godine, a na njemu su dogovoreni svi organizacijski i financijski aspekti projekta, provedba mobilnosti i sigurnost učenika, aktivnosti u kojima će učenici sudjelovati te očekivani rezultati tih aktivnosti.

Kako su mobilnosti izvrsna prilika svakome pojedincu da nauči nešto novo, tako se i na primjeru škole domaćina može vidjeti uspješna suradnja škole i lokalnog gospodarstva. Gradić Jelcz Laskowice ima jako razvijenu industrijsku zonu u kojoj posluju mnoge strane firme. Jedna od njih je i Toyota, u čijem se pogonu izrađuju automobilski motori, a s kojom je škola domaćin, kao strukovna škola, sklopila partnerstvo. Toyota organizira praktični dio nastave za učenike, a opremila je cijeli praktikum i donirala četiri motora na kojima učenici mogu razvijati svoja strukovna znanja.

 

Zadnje vijesti

U Gornjim Andrijevcima proslavljena svetkovina Uznesenja Presvete Bogorodice

Uočnica svetkovine Marijina Uznesenja u drevnom svetištu Gospe Kloštarske

Deset novozareženih u Brodsko posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Zadnji dan manifestacije Dani Slavonca u Brodskom Stupniku za sve ljubitelje nogometa

Apostolski ordinarij mons. Milan Stipić posvetio drevnu ikonu Presvete Bogorodice

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Gradsko kupalište na Savi i ove godine mnogima rješenje za potrebno osvježenje od ljetnih vrućina