U Novoj Gradiški otvoren prvi ‘Craft u srcu Slavonije’

Sinoć je u Novoj Gradiški otvoreni pivski festival ‘Craft u srcu Slavonije’, manifestacija kojom počinje ozbiljno pozicioniranje i turističko brendiranje Nove Gradiške kao centra pivarstva u ovom dijelu Hrvatske.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.10.2017


 Na stoljetnu tradiciju pivarstva u Novoj Gradiški  podsjetili su na svečanom otvorenju gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić i direktor 'Slavonija Slada' Vlado Bićanić. Otvorenju su nazočile i zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, direktorica turističke zajednice Brodsko-posaavske županije Ružica Vidaković, te direktorica turističkog ureda TZ Nove Gradiške Dinka Matijević.  "Grad koji drži do sebe i svojih stanovnika, mora biti grad događaja i sadržaja, grad manifestacija. Ponosimo se činjenicom da je pivska industrija krenula upravo odavde. To su dobri temelji za razvoj turizma, ali i početak priče o brendiranju Nove Gradiške kao grada piva", naglasio je gradonačelnik Vinko Grgić.

"Veseli me ovaj događaj, jer pruža priliku svima-i proizvođačima crafta koji su donijeli osvježenje, nove okuse i vrijednosti, i pivoljupcima regije i Gradu. Mi u Slavonija sladu tu smo da doprinesemo vlastitim proizvodima, ali i najavimo kako će svi crafteri biti naši partneri u nastojanju da napravimo slad koji će poslužiti proizvodnji vrhunskih piva", kazao je Vlado Bićanić u ime 'Slavonija Slada' 

Na prvo izdanje ‘Crafta u srcu Slavonije’ stiglo je 15 proizvođača crafta iz cijele Hrvatske: pivovara Brlog iz Zadra, Šibenska i Pitomačka, MBC iz Požege, Dvije krigle iz Županje, Legionar iz Osijeka, Valentinijan iz Vinkovaca, Daruvarska pivnica, zagrebačka Mlinarica, križevačka pivara, međimurski Lepi dečki i Black hat brewery iz Đakova, o koordinator ciiele priče je Mario Bošnjak,  jedini novogradiški craft pivar, dok su se za logistiku i organizaciju pobrinuli tvrtka 'Slavonija Slad' i Grad Nova Gradiška.
 
Sinoć je odigrano i nekoliko pivskih igara. U brzom ispijanju piva najbolji je bio Filip Štivičič iz ekipe Bošnjak crafting, a u ekipnom natjecanju pobijedila je ekipa Kuće piva iz Slavonskog Broda, u čijem je sastavu bio i Filip. Održan je i pivski maraton, a na kraju programa nastupili su sjajni slovenski rockeri – The Unimogs. Danas nas očekuje nastavak zanimljivih pivskih igara, okrugli stol o značenju slada u craftu i večernji koncert Nives Celzijus.

izvor: radioslavonija.hr (Mario Jurković)
 

Zadnje vijesti

Popis punktova za cijepljenje do kraja tjedna

Crni petak za Dubrovnik i Osijek

92 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 2 osobe preminule

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću