U nedjelju počinju Dječje svečanosti „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“

U nedjelju, 24. travnja 2022. godine, započinju tradicionalne Dječje svečanosti „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ koje će trajati sve do 29. travnja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.04.2022
U nedjelju počinju Dječje svečanosti „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“


 Riječ je o događaju koji svake godine okupi veliki broj brodskih mališana, ali i ostale djece koja tim povodom pristižu u Slavonski Brod. Manifestacija „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ održava se u dane rođendana poznate hrvatske spisateljice, a koji se obilježava 18. travnja. Ime Ivane Brlić-Mažuranić uvelike je vezano uz grad Slavonski Brod jer je upravo u našem gradu pisala svoja najvrjednija djela te je njezino stvaralaštvo ostavilo veliki trag u kulturi Slavonskog Broda.

Ovogodišnje izdanje manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ započet će u nedjelju, 24. travnja, u 15:30 sati u Tvrđavi Brod gdje će biti organizirano „Druženje iz bajke“, odnosno prigodan zabavni program u sklopu kojega će biti održane stare dječje igre. Nakon druženja u brodskoj Tvrđavi, program se „seli“ na glavni gradski trg od 17,30 sati gdje će se svečano otvoriti tradicionalne Dječje svečanosti posvećene liku i djelu poznate hrvatske spisateljice. Otvorenje će se održati podizanjem zastave Dječjih svečanosti, predajom ključa grada djeci te polaganjem vijenca kod spomenika Ivane Brlić-Mažuranić. Istoga dana u 18,00 sati u Kazališno-koncertnoj dvorani bit će upriličena predstava „Šuma Striborova“.

Kao i prethodnih godina, i ove će godine zabavni program biti popraćen raznim radionicama i kazališnim predstavama, a u ponedjeljak, 25. travnja, u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod u 13,00 sati održat će se dodjela nagrada za najbolje literarne radove učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj dok će izložba najboljih likovnih radova biti održana u Galeriji Ružić od 26. do 29. travnja u vremenu od 08,00 do 17,00 sati. Sve detaljne informacije o programu građani mogu pronaći OVDJE.

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara