U nedjelju početak nove kajakaške sezone

U nedjelju, 6.travnja u Zagrebu na jezeru Jarun, održat će se prvenstvo Hrvatske u maratonu za juniore i seniore.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 04.04.2014
Juniori će veslati disciplinu od 15 kilometara dok seniore očekuje 5 kilometara dulja staza, odnosno utrka na 20 kilometara  Ukupno će se veslati 10 utrka (5 juniorskih i 5 seniorskih), a nastup je potvrdilo ukupno 104 sportaša iz cijele Hrvatske. Nastupiti će sva tri kluba iz Brodsko-posavske županije, K.K.K. Marsonia i K.K.K. Olimpik iz Slavonskog Broda te K.K.K. Oriolik iz Slavonskog Kobaša.

Svakako će najviše pažnje privući utrke u seniorskoj konkurenciji gdje bi sudeći po broju prijavljenih sportaša moglo biti najzanimljivije. Favorit za ekipni naslov seniorskog prvaka države svakako će biti Zagrebački K.K.K. Matija Ljubek dok dobre šanse imaju pojačana ekipa K.K.K. Belišća i brodski Olimpik.

Inače Olimpik putuje sa ukupno 21 sportašem, a glavne uzdanice u seniorima biti će Marin Lipovac i Mario Ivić u kajaku jednosjedu, braća Marko i Ivan Lipovac u kajaku dvosjedu te Davor Barišić i Antonio Martić u kanuu dvokleku. U juniorskoj konkurenciji bi glavnu riječ trebali voditi Matija Ljubek - Zagreb te dva brodska kluba Marsonia i Olimpik.

Pojedinačno svakako treba istaknuti Antuna Novakovića u kajaku, Emila Barišića u kanuu i Brigitu Bakić u ženskom kajaku koji će predstavljati Olimpik. Samo dan ranije i mlada ekipa Olimpika će imati otvorenje kajakaške sezone, naime David Aračić, Monika Pleša, Ivan Pleša i Sara Čubrilo pod vodstvom Zlatka Stanića i Slavka Lipovca putuju u Bezdan (Srbija) gdje se održava međunarodna regata na 2 kilometara.

Zadnje vijesti

Pismo nadbiskupa Hranića o slavlju Velikoga tjedna i vazmenog trodnevlja

Virtualna akcija #GrančicaMira Mladeži HDZ-a Brodsko-posavske županije

Dvije novooboljele osobe od bolesti Covid-19, još jedan zdravstveni djelatnik pozitivan

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji