U Luku Brod stigao prvi vlak s 24 kontejnera iz Kine

U Luku Brod posljednjih su godina uloženi milijuni, izgrađena je infrastruktura, a uskoro većim intenzitetom počinje stizati i roba.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.09.2021


 Za ovu, međunarodnu ulaznu luku Europske unije čiji smještaj na granici s Bosnom i Hercegovinom i sjecištu važnih prometnih koridora te odlična prometna povezanost, omogućuju brojne prednosti. Tako je u četvrtak u Luku Brod stigao prvi vlak. Dvadeset i četiri kontejnera s teretom iz Kine, s ovog mjesta, nastavljaju dalje za Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Mađarsku i ostale dijelove Hrvatske. Vlak je stigao iz Rijeke koja je bila prolazna luka, upravo u Slavonski Brod i brodsku luku, za koju je ovo bio povijesni trenutak. 

To znači da bi od listopada Luka Brod mogla krenuti s ozbiljnijim pretovarom robe. Ono što je dugo najavljivano, počinje se, navode iz Lučke uprave, i ostvarivati. 

Koliki je značaj dolaska prvog vlaka u Luku Brod, objašnjavaju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Ovom događaju prisustvovala je i Duška Kunštek, pomoćnica ministra mora, prometa i infrastrukture. 

Riječ je projektu izgradnje i uređenja infrastrukture u ovoj luci, koji je završio prošle godine, a zahvaljujući kojem su u luku uložena višemilijunska sredstva. Prvi je ovo korak prema postajanju velikog gospodarskog centra što je od početka i bio cilj, kaže Marijan Jurić, ravnatelj Lučke uprave Slavonski Brod.

Ovi vagoni, istaknuto je, rezultat su dvadeset godina ulaganja u lučko područje. Slavonski Brod prestaje biti samo mjesto tranzita. 

Zadnje vijesti

83 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta

U Slavonskom Brodu uhvaćena lažna liječnica iz Srbije, botoksirala je žene bez dozvole

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška