U Hrvatsku stiže toplinski udar, jako velika opasnost od nastanka požara, policija i vatrogasci upozoravaju: ne palite vatru na otvorenom!

Toplinski val koji je poharao Europu približava se i Hrvatskoj, a prema prognozama, njegov vrhunac možemo očekivati u slijedećih nekoliko dana. Meteorolozi su oglasili crveni alarm! Istodobno, izrazito je velika opasnost od izbijanja požara otvorenog prostora u cijeloj Hrvatskoj. Vatrogasci i policija još jednom upozoravaju – ne palite vatru u uvjetima ekstremnih vrućina.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 20.07.2022


Na vrhuncu toplinskog vala u većini Hrvatske i okolnih zemalja očekuje se najviša dnevna temperatura između 35 °C i 40 °C. Zbog lokalnih uvjeta ona će ponegdje biti niža, ali ne isključujemo mogućnost niti za više vrijednosti. Očekujte i  neugodnije noći s temperaturom višom od 20 °C", poruka je iz DHMZ koji je oglasio narančasto, za pojedine dijelove Hrvatske i crveno upozornje za period od 21. do 24. srpnja.
 
Iz Hrvatske vatrogasne zajednice također su poslali upozorenje - strogo je zabranjeno spaljivanje biljnog otpada ili strništa nakon žetve, osobito za vjetrovita vremena, korištenje roštilja u prirodi te bacanje opušaka u okoliš. "I susjedne zemlje bore se s vatrenom stihijom koja pustoši sve pred sobom, a pojedine države bilježe i ljudske žrtve. Apel sotga svima – budimo odgovorni i ne dopustimo da prizori vatrene stihije koje vidimo u susjednim zemljama postanu i naša svakodnevica", poručio je glavni vatrogasni zapojednik Slavko Tucaković, te svim vatrogasnim zajednicama naredio da povećaju prisutnost vatrogasnih postrojbi na terenu povećanjem broja protupožarnih ophodnji, kao i pojačano motrenje na području djelovanja.!

U HVZ-u podsjećaju da, u slučaju da primijetite požar, odmah nazovete vatrogasce na broj 193 ili Centar 112. 
 
 
 
 
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara