U Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti održan okrugli stol o pravnoj zaštiti zraka

U organizaciji Znanstvenog vijeća za državnu upravu, pravosuđe i vladavinu prava Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, održan je okrugli stol o pravnoj zaštiti zraka na kojem je ispred Gradske uprave Grada Slavonskog Broda prisustvovao zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić.

Autor: bportal | Datum objave: 27.01.2017


 Skup je otvorio predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić koji je podsjetio da se radi o 36. okruglom stolu iz Akademijinog ciklusa Modernizacija prava u sklopu kojeg su u posljednjih deset godina obrađene brojne teme s pravnog područja. Kao poseban segment, u okviru ovog ciklusa obrađene su teme vezane uz okoliš: pravna zaštita okoliša, tla, šuma, voda, prostora i mora, a u planu su i okrugli stolovi o kazneno-pravnoj i građansko-pravnoj zaštiti okoliša, čime će Znanstveno vijeće za državnu upravu, pravosuđe i vladavinu prava HAZU završiti interdisciplinarnu obradu sve problematike vezane uz pravnu zaštitu okoliša.

Znanstvena rasprava bila je posvećena problemu onečišćenja zraka koji je u suvremenom društvu postao jedan od glavnih okolišnih rizika za ljudsko zdravlje. Tom su prilikom obrađene i druge teme poput povijesti pravnog uređenja zaštite zraka od onečišćenja u hrvatskom pravu, pravne zaštite kvalitete zraka u europskom i hrvatskom pravu te pravno uređenje klimatskih promjena u međunarodnom i europskom pravu.

Zadnje vijesti

Vinogorac želi u Međužupanijsku nogometnu ligu Brod/Požega

U Brodu otvorena kazališna i koncertna dvorana

Vanesa Tot u novom spotu Dine Jelusića

VIJESTI

VIDEO

U 2022. godini obilježava se 50 godina postojanja Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“

FOTO GALERIJA

Nadbiskup Tomo Vukšić predvodio misno slavlje 179. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Otvorena izložba „Kronika hrvatske gluposti“ Nika Titanika

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj