U Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti održan okrugli stol o pravnoj zaštiti zraka

U organizaciji Znanstvenog vijeća za državnu upravu, pravosuđe i vladavinu prava Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, održan je okrugli stol o pravnoj zaštiti zraka na kojem je ispred Gradske uprave Grada Slavonskog Broda prisustvovao zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić.

Autor: bportal | Datum objave: 27.01.2017


 Skup je otvorio predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić koji je podsjetio da se radi o 36. okruglom stolu iz Akademijinog ciklusa Modernizacija prava u sklopu kojeg su u posljednjih deset godina obrađene brojne teme s pravnog područja. Kao poseban segment, u okviru ovog ciklusa obrađene su teme vezane uz okoliš: pravna zaštita okoliša, tla, šuma, voda, prostora i mora, a u planu su i okrugli stolovi o kazneno-pravnoj i građansko-pravnoj zaštiti okoliša, čime će Znanstveno vijeće za državnu upravu, pravosuđe i vladavinu prava HAZU završiti interdisciplinarnu obradu sve problematike vezane uz pravnu zaštitu okoliša.

Znanstvena rasprava bila je posvećena problemu onečišćenja zraka koji je u suvremenom društvu postao jedan od glavnih okolišnih rizika za ljudsko zdravlje. Tom su prilikom obrađene i druge teme poput povijesti pravnog uređenja zaštite zraka od onečišćenja u hrvatskom pravu, pravne zaštite kvalitete zraka u europskom i hrvatskom pravu te pravno uređenje klimatskih promjena u međunarodnom i europskom pravu.

Zadnje vijesti

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Otvorena izložba povodom 50 godina od prvog održanog kongresa Roma u Londonu

Odjel pedijatrije dobio još jednu vrijednu donaciju

FOTO GALERIJA

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Otvorena izložba „Dopisnica kroz vrijeme – gotovo zaboravljeni način komuniciranja“

Marsonija predstavila dresove za novu sezonu

Župan Danijel Marušić i predsjednik skupštine Pero Ćosić na svečanom otvaranju Pelješkog mosta