U Gundincima održano tradicionalno pokladno jahanje

U Gundincima su se ovoga vikenda obilježili tradicionalni pokladni dani, a prvi u nizu događaja bilo je tradicionalno pokladno jahanje, 16. po redu.

Autor: bportal | Datum objave: 27.02.2017


Organizator je i ove godine bila Konjogojska udruga ‘Gundinci’ u suradnji s općinom Gundinci i svim zaljubljenicima u konje. "Ponosan sam na ovu tradiciju i naše slavonske običaje, ove prekrasne konje. Planiramo na ovom našem hipodromu tijekom godine organizirati više događanja", kazao je Ilija Markotić, načelnik Općine Gundinci.

A ponosan je i na održavanje tradicije 74-godišnji konjogojac Martin Kokanović, koji je ljubav prema konjima otkrio još u petoj godini života. "Ja sam se rodio s tim. S pet godina počeo sam jahati. Konji mi ne predastavljaju obavezu, njih treba voljeti", kaže Martin.

Jahači su u Gundincima krenuli od početne postaje, odnosno, domaćinstva gdje su počašćeni tradicionalnom hranom i pićem. I to na imanje Janković. Zatim je povorka  krenula kroz selo i stajala na još osam postaja s obiljem izvornih slavonskih specijaliteta. 

Zadnje vijesti

U Slavonskom Brodu odigrana predstava "Kad svijeće dogore"

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima

Građani, ne držite pin uz bankovne kartice

FOTO GALERIJA

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima

Održana manifestacija „Volim Brod“ – Djeca i mladi svome gradu za njegov dan

Obilježen Dan grada Slavonskog Broda

Motorijada opravdala očekivanja više od 4 tisuće bikera i 15 tisuća posjetitelja

Otvorena izložba Vedrana Ružića: Simfonija betona i željeza