U Gradskoj knjižnici otvorena izložba ratnih fotografija Darka Jankovića

Trodnevni program obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije počeo je sinoć otvorenjem izložbe ratne fotografije autora Darka Jankovića, poznatog brodskog fotoreportera i hrvatskog branitelja. Izložba je otvorena u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu. Podsjetnik je to na dane ponosa i slave, koje je kolega Janković ovjekovječio svojim fotografijama. Izloženo je nešto više od 80 fotografija koje su nastale u razdoblju od 1990. do 1995. ratištima diljem Hrvatske.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 15.09.2017


 Ponosan sam što smo još jednom brodskoj javnosti izložili fotografije koje su svjedočanstvo vremena provedenoga uz naše hrvatske branitelje. Osjećao sam potrebu biti s njima tada i zabilježiti fotografijom dane ponosa i slave naših brigada na terenu. Drago mi je da se možemo podsjetiti na sve te ljude i zahvaliti im na svemu dobrome što danas imamo, zahvaljujući njima. Koncepcija izložbe je takva da smo željeli prikazati ne toiko ratna djelovanja, nego što više lica, kako bi naši sugrađani mogli prepoznati svoje susjede, prijatelje i poznanike. Neki od njih više nažalost nisu s nama, ali ostala je trajna uspomena na njih. Izloženo je nešto više od 80 fotografija, nisu sve moje, ima ih nešto i iz privatnih albuma, a nastale su u razdoblju od 1990. do 1995. na ratištima diljem Hrvatske,  rekao je prigodom otvorenja izložbe Darko Janković, autor izložbe. 

Izložbu je svečano otvorio zamjenik župana Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković koji je čestitao Koordinaciji udruga iz Domovinskog rata na organizaciji prvog Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije i brojnim sadržajima kojima će se obilježiti, a koje je najavio predsjednik Koordinacije Branko Cindrić.

U petak 15.rujna u prostorima Gradske knjižinice slijedi okrugli stol na temu "Dan tenkista RH i Dan topništva", te prikaz dokumentarnog filma o sudjelovanju postrojbi Brodsko-posavske županije u Domovinskom ratu. 

U subotu 16.rujna program se nastavlja u 8 sati cjelodnevnom likovnom kolonijom Književno-likovnog društva „Berislavić“ na temu Domovinskog rata. U programu istoga dana je i obilježavanje obljetnice stradavanja 16 hrvatskih branitelja na novogradiškom ratištu uz prigodno polaganje vijenaca i svetu misu u Staroj Gradiški. U 15 sati bit će u crkvi Gospe brze pomoći u Slavonskom Brodu te sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje, u 16 sati je svečani mimohod hrvatskih branitelja od crkve Gospe brze pomoći do spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu, gdje će biti polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Potom, u kazališno-koncertnoj dvorani „I.B.Mažuranić“ u 18 sati je svečana akademija, a sve završava u 21 sat solističkim koncertom Miroslava Škore na slavonskobrodskom gradskom korzu.

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet