U Garčinu je u tijeku provođenje projekta amaterskog sporta!

U Garčinu na igralištu NK Gardun tijekom ovog proljeća i ljeta održan je projekt pod nazivom: Poticanje programa bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 10.09.2021


 Ovaj program u kojem je do 60 sudionika provodi NK Gardun, dok je glavni pokrovitelj Ministarstvo turizma i sporta. Ova aktivnost u Garčinu službeno traje do kraja ovog mjeseca te će ju klub vjerojatno produžiti i za listopad ukoliko dozvole vremenski uvjeti.

U Nogometnom klubu Gardunu iz Garčina 2 puta do sada aplicirali su za projekt pod nazivom: "Poticanje programa bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem" kojeg su sada prvi put i dobili. Tako je NK Gardun nositelj aktivnosti te provodi ovaj program, dok je glavni pokrovitelj i to s 80 % sredstava Ministarstvo turizma i sporta. Preostali dio od 10 % odnosi se na Općinu Garčin, dok je 10 % financija u režiji samog NK Gardun. Partner ovog projekta je OŠ "Vjekoslav Klaić" koja se nalazi u neposrednoj blizini samog nogometnog igrališta u Garčina na kojem se obavlja cijela ova aktivnost.

A ti rekviziti i oprema koju su dobili itekako je pomogla da se na što bolji način od 1. travnja pa do 30. rujna može provesti projekt koji nosi naziv: "Poticanje programa bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem".

Prema tome s radom se krenulo od 1. travnja i zbog pandemije u početku nije bilo moguće raditi. Kasnije kada se situacija popravila polaznici su bili redoviti te su dolazili na sve aktivnosti. U ovom projektu nisu zamišljena natjecanja, već je on rekreativnog tipa. Nogomet je baza, dok su tu još zastupljeni: rukomet, futsal, odbojka na pijesku i stolni tenis.

Od početka ovog projekta uključeno je između 50 i 60 djece koja su sva područja Općine Garčin. Naravno da ih je najviše i samog središta općine, dok dolaze i oni iz okolnih mjesta: Sapca, Bickog Sela, Selne, Trnjana i Klokočevika.

Pojedina djeca po prvi put osjetila su  sudjelovati u jednom od navedenih sportova koja su zastupljena u ovom projektu. Svi oni su od 7 do 20 godina, dok imaju i petoro djece s poteškoćama u razvoju. Cilj je da oba spola budu jednako zastupljena, pa ako dječaci više vole nogomet, ima i djevojčica koje se sve više uključuju u najpopularniji sport u Europi.

Prema tome, želja trenera koji sudjeluju u ovom projektu Kristijana Šimića i Marija Munivarne te voditelja Danijela Mraza je da kod djece stvore naviku svakodnevnog vježbanja. 

Želja kluba je sljedeće godine aplicirati za projekt izgradnje sportske infrastrukture te tako planiraju na južnoj strani glavnog igrališta u Garčinu izgraditi teren s umjetnom travom za mali nogomet dimenzija 44x22, pa igralište za tenis, odbojku na pijesku i pomoćno igralište za veliki nogomet.

Zadnje vijesti

Kladionice sa bonusima bez depozita

93 novooboljelih od Covid-19 u proteklih 48 sati

Adari snimila spot za pjesmu "Na dalekoj obali"

FOTO GALERIJA

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Otvorena izložba „Dopisnica kroz vrijeme – gotovo zaboravljeni način komuniciranja“

Marsonija predstavila dresove za novu sezonu