U Galeriji Rub radove izložio Zlatko Kozina

U Galeriji "Rub" izložbu pod nazivom "Aproprijacija 4.0" otvorio je brodski autor Zlatko Kozina.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.04.2021


 Izložba nudi uvid u protekle tri godine stvaralaštva ovog autora, a nudi geometrijsku apstrakciju, ekspresionizam, enformel i figuraciju. Misaono i likovno promišljeni humor tek je jedna od odlika rada ovoga akademskog autora.

O najnovijim likovnim radovima Zlatka Kozine osvrt je dao i profesor Krešimir Purgar prodekan osječke Umjetničke akademije. Za njega autorova je intencija ironija na hiperprodukciju tzv. art-izdavaštva. Tvrdi: Kozina kao da postavlja pitanje koliko elementarnog znanja moramo posjedovati o umjetničkoj slici da bismo doista mogli tvrditi da je razumijemo, a s druge strane kako povezati sliku i tekst izvan uobičajene podjele funkcija.

Iza Kozine su uz brojne izložbe i dvije objavljene knjige. Zlatko Kozina rođen je u Slavonskom Brodu, a nakon završenog Filozofskog fakulteta u Rijeci radi kao profesor likovne kulture u obje brodske gimnazije. Od 2015. godine stalni je docent Umjetničke akademiji u Osijeku, danas i voditelj Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti. Iza njega je desetak samostalnih izložbi, te brojne skupne gdje se osim kao autor radova pojavljuje često kao kustos i autor predgovora u katalogu. 

 

Zadnje vijesti

Održani 24. po redu Rešetarački susreti pjesnika

Marsonia slavila na gostovanju u Pleternici unatoč igraču manje i ranom vodstvu domaćih

30. obljetnica osnutka 121. brigade HV Nova Gradiška

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni