U dvorani Vijuš održava se Prvenstvo Hrvatske u gimnastici

Prvi put u neovisnoj Hrvatskoj Gimnastički klub Sokol bit će domaćin i organizator jednog velikog natjecanja, a to je Prvenstvo Hrvatske.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 08.11.2018
U dvorani Vijuš održava se Prvenstvo Hrvatske u gimnastici


 Danas su dvorani Vijuš postavljene sve sprave, dok program počinje sutra s otvorenim treningom po regijama, a natjecanja su u subotu i nedjelju od jutarnjih pa do večernjih sati. Prije nekoliko godina Gimnastički klub Sokol htio je u sklopu svoje godišnjice napraviti nešto slično, ali je zbog velikih sniježnih nanosa i nemogućnosti dolaska gostiju tada ta manifeastacija odgođena.

Sada je Gimnastički klub Sokol dobio drugu puno bolju prigodu organizirati Prvenstvo Hrvatske za A, B i C program u svim uzrasnim kategorijama. Kako bi uopće došli na državno prvenstvo svi su morali proći kvalifikacije: Tako će kroz 3 dana u dvorani Vijuš nastupiti 455 gimnastičara i gimnastičarki iz svih hrvatskih klubova. 

Veliki obol razvoju Slavonskobrodske gimnastike dao je Darko Katić koji osim što je i sam bio gimnastičar, uspješno je vodio klub kao predsjednik u 2 mandata. Danas je član uprave koji je uključen i u samu organizaciju državnog prvenstva.

U slavonskobrodskom Sokolu s razlogom najviše na državnom prvenstvu  očekuju od Magdalene Krnjaković koja je u posljednje dvije godine juniorska prvakinja Hrvatske u B programu. Ona je sada seniorka, dok je u Sisku nastupila i u seniorskom A programu. Za ukupan plasman ocjenjuju se bodovi na 4 sprave, a to su: preskok, ruče, tlo i greda koja joj je najjača disciplina.

Kod dječaka iz GK Sokol nastupit će kadeti u C programu Adam Liović i Marin Alković, dok je Dominik Alković u B programu za kadete. Do medalje bi lako mogao Filip Rosandić koji nastupa za juniore u C programu.

Uz Magdalenu Kranjković i mušku ekipu nastup na ovom Prvenstvu Hrvatske iz Sokola izborile su još kadetkinje u C programu: Narin Trkulja, Jana Pavošević, pa ekipa mlađih juniorki u sastavu: Megan Grgurić, Veronika Vrbljančević, Lorena Žajgar i Leona Pinjuh. Za juniorke u C programu vježbe na spravama radit će: Matea Vidić, Nika Budisavljević i Antonela Orkić, dok je Lucija Kovačević također juniorka, ali za B program. Uz Magdalenu Krnjaković u seniorskom B programu bit će i Mia Matković. S muškom ekipom radi trener Dragutin Sojčić, dok su s djevojkama i djevojčicama trenerice: Ivana Šprajc Kladarić, Ljiljana Gabaldo, Marina Ćurić, Martina Lovrić Baus i Lidija Vargić. 

Prema tome sutra je u dvorani Vijuša otvoreni trening po regijama, dok su natjecanja u subotu i nedjelju od 9 do 20 sati, s tim da je službeno otvorenje Prvenstva Hrvatske u sportskoj gimnastici u subotu u 12 sati. 

Zadnje vijesti

Šuma u slikama, riječima i mirisima proljeća

Raspored odvoza krupnog otpada u 2019. godini u akciji "Volim svoj grad"

Obilježava se Nacionalni dan invalida rada

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Ljeto je pred vratima, vaga pod krevetom – upište Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Svečano otkrivene brončane ploče s imenima Maria Mandžukića, Ivice Olića i Ivana Rakitića

Petnaest odličja za Brođane

Zagrebačka Uspinjača osvojila Kup Hrvatske u odličnom finalu

Harmonikaši iz Livna pobjednici 9. Međunarodnog festivala harmonike Bela pl. Panthy

Ponovno buknuo požar na pilani u Trnjanima