U dvorani Vijuš održava se Prvenstvo Hrvatske u gimnastici

Prvi put u neovisnoj Hrvatskoj Gimnastički klub Sokol bit će domaćin i organizator jednog velikog natjecanja, a to je Prvenstvo Hrvatske.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 08.11.2018
U dvorani Vijuš održava se Prvenstvo Hrvatske u gimnastici


 Danas su dvorani Vijuš postavljene sve sprave, dok program počinje sutra s otvorenim treningom po regijama, a natjecanja su u subotu i nedjelju od jutarnjih pa do večernjih sati. Prije nekoliko godina Gimnastički klub Sokol htio je u sklopu svoje godišnjice napraviti nešto slično, ali je zbog velikih sniježnih nanosa i nemogućnosti dolaska gostiju tada ta manifeastacija odgođena.

Sada je Gimnastički klub Sokol dobio drugu puno bolju prigodu organizirati Prvenstvo Hrvatske za A, B i C program u svim uzrasnim kategorijama. Kako bi uopće došli na državno prvenstvo svi su morali proći kvalifikacije: Tako će kroz 3 dana u dvorani Vijuš nastupiti 455 gimnastičara i gimnastičarki iz svih hrvatskih klubova. 

Veliki obol razvoju Slavonskobrodske gimnastike dao je Darko Katić koji osim što je i sam bio gimnastičar, uspješno je vodio klub kao predsjednik u 2 mandata. Danas je član uprave koji je uključen i u samu organizaciju državnog prvenstva.

U slavonskobrodskom Sokolu s razlogom najviše na državnom prvenstvu  očekuju od Magdalene Krnjaković koja je u posljednje dvije godine juniorska prvakinja Hrvatske u B programu. Ona je sada seniorka, dok je u Sisku nastupila i u seniorskom A programu. Za ukupan plasman ocjenjuju se bodovi na 4 sprave, a to su: preskok, ruče, tlo i greda koja joj je najjača disciplina.

Kod dječaka iz GK Sokol nastupit će kadeti u C programu Adam Liović i Marin Alković, dok je Dominik Alković u B programu za kadete. Do medalje bi lako mogao Filip Rosandić koji nastupa za juniore u C programu.

Uz Magdalenu Kranjković i mušku ekipu nastup na ovom Prvenstvu Hrvatske iz Sokola izborile su još kadetkinje u C programu: Narin Trkulja, Jana Pavošević, pa ekipa mlađih juniorki u sastavu: Megan Grgurić, Veronika Vrbljančević, Lorena Žajgar i Leona Pinjuh. Za juniorke u C programu vježbe na spravama radit će: Matea Vidić, Nika Budisavljević i Antonela Orkić, dok je Lucija Kovačević također juniorka, ali za B program. Uz Magdalenu Krnjaković u seniorskom B programu bit će i Mia Matković. S muškom ekipom radi trener Dragutin Sojčić, dok su s djevojkama i djevojčicama trenerice: Ivana Šprajc Kladarić, Ljiljana Gabaldo, Marina Ćurić, Martina Lovrić Baus i Lidija Vargić. 

Prema tome sutra je u dvorani Vijuša otvoreni trening po regijama, dok su natjecanja u subotu i nedjelju od 9 do 20 sati, s tim da je službeno otvorenje Prvenstva Hrvatske u sportskoj gimnastici u subotu u 12 sati. 

Zadnje vijesti

“Ni ove godine ne dvoji, za brodsko rodilište izdvoji!”

Uspješan niz nogometaša Oriolika i dalje traje

Prošli tjedan 26 prometnih nesreća, poginule dvije osobe

FOTO GALERIJA

Srce za Vukovar, da se ne zaboravi!

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Krešimir Šimić predstavio dokumentarac "Smije li ratnik plakati" na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Otvoren Lovački muzej u Slavonskom Brodu, prvi u Slavoniji!

Lovci darivali garčinskog župnika