U dvije teške prometne nesreće sinoć na autocesti dvije osobe poginule

Ljetne gužve, gust promet, manjak koncentracije, vjerojatno i umor česti su uzroci prometnih nesreća ovih dana. Na dijelu autoceste koji prolazi Brodsko-posavskom županijom u svega nekoliko sati - dvije teške prometne nesreće. U prvoj koja se dogodila oko 22 sata smrtno je stradao 54-godišnji muškarac, a u drugoj koja se dogodila jutros u 4 sata također je život izgubio muškarac, 40-godišnji suvozač. Čak 5 osoba iz ove dvije nesreće trenutno se nalazi u Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević".

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.08.2017
Kobna noć na autocesti - u svega 5 sati dvije stravične prometne nesreće s najtežim ishodom. Oko 22 sata sinoć 54 godišnji hrvatski državljanih iz sada nepoznatih razloga krenuo je suprotnim smjerom i izazvao direktan sudar s osobnim automobilom njemačkih oznaka. Vozilo je odbačeno u drugi trak gdje je naletjelo na tegljač. Smrtno je stadao 54-godišnjak, a svih 6-ero turskih državljana prevezeno je u slavonskobrodsku Opću bolnicu. Od petero pacijenata njih troje i dalje su kritično, Kako je istaknuo šef kirurgije, a dvije su na odjelu dječje kirurgije.

"Na sudionicima prometne nesreće izvedena su dva operativna zahvata. U planu je naknadni etapni zahvat na jednom od ozljeđenika, i to u sklopu planskog liječenja. Jedna pacijentica ima kritične ozljede opasne po život i trenutno se nalazi u jedinici intenzivnog liječenja. Uspostavljen je kontakt s obitelji i radi se sve po planu", kazao je prim. dr. Boris Hrečkovski, šef kirurgije u Općoj bolnici dr. Josip Benčević.

Druga tragedija na autocesti dogodila se oko 4 sata i to na dijelu autoceste kod Nove Gradiške. Sudar osobnog automobila s teretnim vozilom bilo je kobno za 40-godišnjeg suvozača koji je poginuo na mjestu. Umor je jedan od najčešćih razloga prometnih nesreća. Relativan pojam, tihi kradljivac opreza, nažalost uzima danak vrlo često.

Stoga: sjesti odmorni za volan, držati dovoljan razmak između vozila, pridržavati se ograničenja brzine, vezati se sigurnosnim pojasom i pozorno pratiti situaciju ispred sebe - najbolji je savjet svima koji kreću na put. 

Zadnje vijesti

Antonija Trupinić prva vojna pilotkinja iz BPŽ

Kako postati ekološki proizvođač?

Prva kazališna predstava u epidemiji koronavirusa u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu