U društvu najboljih ekipa

Kajak – kanu klub Olimpik završio je ovogodišnje natjecanje u Kupu Hrvatske u kojem se nije bodovao ekipni, već samo pojedinačni plasman. Natjecanje se održalo u 3. kola, a nastupili su mlađi uzrasti od početnika u školama kajaka pa sve do mlađih juniora.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 15.07.2014
Ukupno je u Kupu Hrvatske nastupilo 200 kajakaša i kanuista iz 10 hrvatskih klubova, dok je Olimpik kroz ovo natjecanje imao 11 svojih članova. Finalnu ujedno i posljednju utrku Kupa Hrvatske zajednički su organizirali kajakaško-nautički klub Labud iz Preloga i Hrvatski kajakaški savez.                                                         

Kup Hrvatske održao se s prvim kolom na zagrebačkom Jarunu, pa na Petnji u organizaciji Olimpika i sada posljednje kolo u Prelogu. Od najmlađih: u kategoriji škole kajaka za dječake, 2. mjesto u ukupnom poretku osvojio je Luka Lipovac, a 3. mjesto Patrik Aračić.

U kategoriji škole kajaka za djevojčice, 3. mjesto ukupno osvaja Antonela Orkić, a 4. mjesto Ivona Čubrilo. Kod mlađih kadeta David Aračić i Mihael Galetović bili su četvrti.

U kategoriji kadetkinja Monika Pleša osvojila je uvjerljivo 1. mjesto sa svim pobjedama iz sva 3. kola, dok je Sara Čubrilo u istoj kategoriji bila druga. Njih dvije u kajaku dvosjedu osvojile su Kup Hrvatske pobijedivši konkurenciju na svim utrkama. Jedini predstavnik Olimpika u kanuu bio je kadet Mihovil Janković koji je osvojio ukupno 3. mjesto. U kategoriji mlađih juniorki Josipa Stanić postaje dvostruka prvakinja Kupa. Naime ona je bila najbolja u ukupnom poretku na 1000 m i na 200 m.

U Olimpiku su zadovoljni s rezultatima u Kupu u kojem imaju ukupno četiri prva mjesta što se ubraja među najbolje ekipe, dok je jedino Rab bio uspješniji sa šest prvih mjesta.

Najbolji član Olimpika Antun Novaković otišao je u mađarski Szeged u kojem se od sutra pa do nedjelje, 20. srpnja održava Svjetsko juniorsko prvenstvo. Mladi Novaković nastupit će u disciplini 1.000 metara te bi plasman u „A“ finale bio veliki uspjeh.

Dok je Novaković na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Mađarskoj preostali članovi kluba nastupit će u subotu 19. i u nedjelju, 20. srpnja na utrkama u Vinkovcima i Bosanskom Brodu.

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Pismo nadbiskupa Hranića o slavlju Velikoga tjedna i vazmenog trodnevlja

Virtualna akcija #GrančicaMira Mladeži HDZ-a Brodsko-posavske županije

Dvije novooboljele osobe od bolesti Covid-19, još jedan zdravstveni djelatnik pozitivan

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji