U četvrtak 1. memorijal "Šimo Đamić" - natjecanje policijskih službenica i službenika

U četvrtak (17. listopada), u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave brodsko-posavske, održati će se natjecanje policijskih službenica i službenika Ministarstva unutarnjih poslova, pod nazivom 1. memorijal „Šimo Đamić“.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.10.2019
U četvrtak 1. memorijal "Šimo Đamić" -  natjecanje policijskih službenica i službenika
 Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova po prvi puta će dobiti najspremniju pripadnicu i najspremnijeg pripadnika. Natjecatelji će osvojiti titulu najspremnije policajke i policajca na natjecanju koje se organizira s posvetom i sjećanjem na legendarnog zapovjednika Specijalne jedinice policije, Policijske uprave brodsko-posavske Šimu Đamića.

Kroz opću i specijalnu tjelesnu pripremu policajke i policajci se susreću s raznim policijskim disciplinama, a svi sudionici ovog natjecanja morati će pokazati veliko samopouzdanje, visoki stupanj tjelesne snage, izdržljivosti, koordinacije, motoričkih sposobnosti, znanja iz navigacije, snalaženja u prostoru, ali popraćeno snažnom željom da budu glasnici sjećanja na poginule hrvatske branitelje, vojnike i policajce te sina slavonske ravnice, ratnog zapovjednika Specijalne policije, Policijske uprave brodsko-posavske Šimu Đamića. 

Natjecanje započinje u srijedu (16. listopada) kojom prilikom sudionici prolaze zahtjevne kvalifikacije. Veslati će kanuom u dužini od 400 metara najbržim tempom. Nakon toga će se natjecati u gađanju iz kratkog naoružanja i jurišne puške. 

Svi natjecatelji će na startu ove nimalo lake utrke u ruksaku ukupne težine oko 10 kilograma, morati imati borbenu kacigu, 2 litre vode, zaštitnu masku, ručnu vezu, kompas te jurišnu pušku. Stazu dugačku oko 25 kilometara, natjecatelji moraju svladati od starta do cilja u Tomici neprekidnim kretanjem uz kompas i zemljovid (trčanjem ili hodanjem), izvršavajući složene zadaća, kao što su alpinizam, orijentacija u prostoru, prelazak mreže pod zaštitnom opremom, bacanje dimne bombe, prelazak vodene prepreke te u konačnici testiranje (provjera znanja iz domene policijskog posla). Staza natjecanja i smjer kretanja natjecatelja određena je rasporedom radnih i kontrolnih točaka, čiji redoslijed natjecatelji obavezno moraju poštivati kako ne bi bili diskvalificirani.

Svečani program '1. memorijala Šimo Đamić 2019.' počinje u četvrtak (17.listopada), u 12 sati, na igralištu Nogometnog kluba 'Tomica', na kojem će svi posjetitelji moći pogledati nastup policijske klape Sveti Matej iz Bjelovara, pokazne vježbe polaznika Policijske akademije iz Zagreba, te padobranski skok iz helikoptera, koji će izvesti pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko sa zastavom Republike Hrvatske uz prigodne moderatorske tekstove.

Šimo Đamić i svi oni koji su s njim dijelili snove o slobodi, zaslužuju da se naklonimo njihovoj žrtvi, hrabrosti i ljubavi prema domovini Hrvatskoj.

Zadnje vijesti

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Brodsko-posavska županija bez novooboljelih osoba od Covid-19

U Budainka Koloniji zadovoljni sa sezonom u 1. ŽNL

FOTO GALERIJA

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić

Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“