U Brodu i Slavoniji za vikend čak +20, meteoropatima za oprez

Još do, doslovno, neki dan bilo je u našem Brodu -14, snijeg je padao i (na)padao, sada je stigla kiša i temperature iznad ništice. A, sve to samo, rekli bismo, u par dana, za vikend što se meteoropata stanje će biti još nepovoljnije.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 07.03.2018
 Iako ćemo se sutra, u četvrtak buditi uz temperaturni minus, u petak će po danu biti već +15, u subotu dva stupnja više, u nedjelju ni manje ni više nego  +20! Stiže li to proljeće ili samo još jedno u nizu ovozimskih iznenađenja, naglih izmjena hladno-toplo-hladno. Kakogod, u većini Hrvatske temperature će porasti, uz (polu)oblačno i (polu)kišno vrijeme. Slavonija će opet prednjačiti, kada su minusi Slavonija je najhladnija, kada je toplo ili vruće opet je Slavonija na "vrhu".

Biometeorološke prilike će stoga u cijeloj zemlji biti nepovoljne zbog čega bi se mnogi mogli žaliti na glavobolju, slabiju koncentraciju i umor, mogući su bolovi na mjestima ranijih ozljeda, tegobe se mogu javiti i kod kroničnih bolesnika. Uostalom, i oni zdraviji teže podnose takve temperaturne šokove, u samo tjedan dana razlika u temperaturi bit će 30 i više stupnjeva(!).

Nailazak još jednog ovozimskog naleta toplinskog zraka, nema dvojbe, ubrzat će naglo topljenje snijega, pa su proteklih dana oči nadležnih za vodotoke uprte prema vodostajima Save i drugih rijeka, pritoka i vodotoka. Za sada, sudeći po podacima o mjerenju vodostaja Save, stanje je mirno ali pod stalnim nadzorom. Sava zadnjih dana uzvodno i nizvodno raste po 2 do 3 cm u 24 sata, najviše je od utorka na srijedu porasla je kod Slavonskog Broda, za 23 cm, i trenutačno mjeri 304 cm iznad nule.

Zadnje vijesti

Antonija Trupinić prva vojna pilotkinja iz BPŽ

Kako postati ekološki proizvođač?

Prva kazališna predstava u epidemiji koronavirusa u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu