U brodskoj bolnici održan simpozij o ubrzanom oporavaku pacijenata

U Općoj bolnici Dr. Josip Benčević Slavonski Brod održan je Simpozija na kojem je predstavljen program Ubrzani oporavak pacijenata – metode liječenja i iskustva.

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.04.2019


 Glavna tema ovog Skupa bila je razmatranje i procjena provođenja principa ubrzanog oporavka pacijenta, s aspekta radnji koje se vrše nad pacijentima kako bi se pospješio tretman i dijagnostika pacijenata u dnevnim bolnicama. Usporedno uz spomenutu temu, sudionici su se upoznali s nekim novim aktualnostima naspram dosadašnje prakse, a prema smjernicama za jednodnevne kirurgije i dnevne bolnice.

Simpoziju se odazvao velik broj vodećih stručnjaka, kako s područja naše zemlje tako i inozemstva te medicinskog osoblja i liječničkih timova koji provode predoperativne, postoperativne i postupke dnevne. Kroz mnogobrojna izlaganja, radionice i diskusije, sudionicu su razmjenili znanja i iskustava uz naglasak na implementaciju protokola dnevnih bolnica.

Ubrzano liječenje pacijenata je jedan od pokazatelja kvalitete zdravstvene usluge koju ustanova pruža. Slavonskobrodska bolnica u tom dijelu posljednjih je godina napravila značajan iskorak kroz stalne edukacije, simpozije no i nabavku sofisticirane medicinske opreme, velikim dijelom i kroz europski projekt "Kraći put do zdravlja". 

Zadnje vijesti

Raspored misa na svetkovinu Uskrsa

Ivan, Josip i Kasijan na ''Virovitičkoj klavirijadi''

Brodske košarkašice odigrale prijateljske utakmice s gošćama iz Kine

FOTO GALERIJA

Misa posvete ulja u požeškoj katedrali

Za Robija se ujedinila rukometna Slavonija i Baranja

Posljednji tjedan foto natječaja "Volim svoju županiju"

Dan Brodsko posavske županije proslavljen uz dodjelu županijskih priznanja i nagrada

Započelo ukrašavanje grada povodom blagdana Uskrsa