U brodskoj bolnici održan simpozij o ubrzanom oporavaku pacijenata

U Općoj bolnici Dr. Josip Benčević Slavonski Brod održan je Simpozija na kojem je predstavljen program Ubrzani oporavak pacijenata – metode liječenja i iskustva.

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.04.2019


 Glavna tema ovog Skupa bila je razmatranje i procjena provođenja principa ubrzanog oporavka pacijenta, s aspekta radnji koje se vrše nad pacijentima kako bi se pospješio tretman i dijagnostika pacijenata u dnevnim bolnicama. Usporedno uz spomenutu temu, sudionici su se upoznali s nekim novim aktualnostima naspram dosadašnje prakse, a prema smjernicama za jednodnevne kirurgije i dnevne bolnice.

Simpoziju se odazvao velik broj vodećih stručnjaka, kako s područja naše zemlje tako i inozemstva te medicinskog osoblja i liječničkih timova koji provode predoperativne, postoperativne i postupke dnevne. Kroz mnogobrojna izlaganja, radionice i diskusije, sudionicu su razmjenili znanja i iskustava uz naglasak na implementaciju protokola dnevnih bolnica.

Ubrzano liječenje pacijenata je jedan od pokazatelja kvalitete zdravstvene usluge koju ustanova pruža. Slavonskobrodska bolnica u tom dijelu posljednjih je godina napravila značajan iskorak kroz stalne edukacije, simpozije no i nabavku sofisticirane medicinske opreme, velikim dijelom i kroz europski projekt "Kraći put do zdravlja". 

Zadnje vijesti

Hrvatska slavi Dan državnosti!

Prezentacija klastera Slavonija u mađarskom Pečuhu

Naslov iz Slavonskog Šamca vinkovačkoj Cibaliji

NAJČITANIJE DANAS

NOVI SINGL TAMBURAŠKOG SASTAVA BEHAR

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

FOTO GALERIJA

U katedrali sv. Terezije Avilske zaređena dva nova svećenika Požeške biskupije

"Tijelovo je svetkovina zajedništva i jedinstva u Isus Kristu, koji je jedini pravi Bog i čovjek"

Osječani u državnoj završnici turnira u odbojci

Na državnoj cesti D53 u Rastušju proradila nova kamera za nadzor brzine

Turnir u pogađanju trica u sjećanje na Dražena Petrovića