U Brodsko - posavskoj županiji povjerenje dosadašnjem vodstvu HDZ-a

Održani Unutarstranački izbori 2021. za općinske, gradske i županijske razine

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.10.2021
U Brodsko - posavskoj županiji povjerenje dosadašnjem vodstvu HDZ-a


 Danas su prema demokratskom principu jedan član - jedan glas održani Unutarstranački izbori Hrvatske demokratske zajednice. Diljem Hrvatske izabrana su vodstva na općinskim, gradskim i županijskim razinama. U Brodsko-posavskoj županiji za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a ponovo je izabran dugogodišnji predsjednik Pero Ćosić, zajedno s četiri potpredsjednika dr. sc. Danijel Marušić, doc. dr. sc. prim. Josip Samardžić, Aca Vidaković i Ankica Zmaić. Na ovim unutarstranačkim izborima u Brodsko-posavskoj županiji izlaznost je 21,39%.

"Način na koji Hrvatska demokratska zajednica provodi izbore je primjer moderne demokratske prakse. Uvjereni smo da mogućnost glasanja svakog člana doprinosi jačanju naše stranke. Zahvaljujem svim članicama i članovima koji su danas izašli na izbore i čestitam izabranima u svim stranačkim organizacijama u našoj županiji. Osobito hvala svima koji su mi svojim glasom iskazali povjerenje. Nastojat ću radom opravdati njihovo povjerenje i ojačati HDZ na svim razinama. Naravno, HDZ će ostati i dalje najjača i najveća stranka kako u zemlji, tako i u našoj lokalnoj sredini. Zajedno sa članicama i članovima HDZ-a djelovat ćemo u najboljem interesu naše Brodsko-posavske županije i njezinih građana“, istaknuo je predsjednik ŽO-a HDZ-a BPŽ Pero Ćosić.

Za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a grada Slavonskog Broda ponovo je izabran doc. dr. sc. prim. Josip Samardžić, dr. med., zajedno s tri potpredsjednika, Anita Holub, Marko Šimić i Dinko Dežmić.

Za predsjednicu Gradske organizacije HDZ-a grada Nove Gradiške izabrana je Marija Petričević, zajedno s tri potpredsjednika, Ljiljana Ptačnik, Tomislav Bećirević i Ivan Špoljarić.

Izabrana vodstva na općinskim razinama prikazana su u tablici:

U ovim unutarstranačkim izborima tijekom mjeseca rujna i listopada organizirane su Izborne skupštine diljem županije na kojima su izabrani predsjednici i članovi najmanjih organizacijskih jedinica Hrvatske demokratske zajednice, što se u Brodsko- posavskoj županiji odnosi na 164 temeljna ogranka HDZ-a BPŽ.

Zadnje vijesti

U Slavonskom Brodu odigrana predstava "Kad svijeće dogore"

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima

Građani, ne držite pin uz bankovne kartice

FOTO GALERIJA

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima

Održana manifestacija „Volim Brod“ – Djeca i mladi svome gradu za njegov dan

Obilježen Dan grada Slavonskog Broda

Motorijada opravdala očekivanja više od 4 tisuće bikera i 15 tisuća posjetitelja

Otvorena izložba Vedrana Ružića: Simfonija betona i željeza