U Brodsko–posavskoj županiji nema razreda u samoizolaciji niti zahtjeva za online nastavom

Protekle dvije školske godine obilježila je online nastava. Prema mišljenju nastavnika, daleko teža, zahtjevnija, no i manje učinkovita.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.09.2021
U Brodsko–posavskoj županiji nema razreda u samoizolaciji niti zahtjeva za online nastavom


 U novu školsku godinu zato su svi krenuli s optimizmom. Uz ublažene epidemiološke mjere, preporuka je održavanje normalne nastave. No školsku godinu u samoizolaciji započelo je više od tisuću djece.  Do kraja prvog tjedna nastave, prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, u samoizolaciji je bilo 1766 djece u dobi od pet do 19 godina.

U Brodsko-posavskoj županiji nije bilo zahtjeva za online nastavom. Školsku godinu učenici i nastavnici započeli su s ublaženim mjerama. Dopušteno je miješanje razreda, izlazak iz učionica za vrijeme odmora, a obrok se vratio u blagovaonicu. Maske su obvezne za učenike viših razreda osnovne te učenike srednjih škola ako se ne može osigurati potreban razmak.Upućen je i zahtjev Ministarstvu znanosti i obrazovanja za skraćivanje sata na 40 minuta.

Jasne su i preporuke nacionalnog stožera. No s obzirom na brojke koje rastu iz dana u dan, opravdan je strah prosvjetnih djelatnika o vraćanju na nastavu na daljinu. Od online nastave strahuju i na fakultetima. 

S vremenom su se predavači usavršili u online nastavi. No na vidjelo su u vrijeme ispita došle brojne studentske vještine. Pa su morali uložiti u programe koji daju visoku zaštitu prilikom ispitivanja. Rezultati svejedno – lošiji. 

Uz loše rezultatem, online nastava smanjila je kvalitetu nastave, osobito praktičnoga dijela, no i uspavala studente. Unatoč svemu nije sve tako crno. Nastava na daljinu olakšala je komunikaciju, konzultacije, omogućila brzo organiziranje različitih sastanaka s kolegama. A neke njene sastavnice sigurno će se ugraditi u redovnu nastavu.

Zadnje vijesti

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Više narušavanja javnog reda i mira tijekom vikenda u alkoholiziranom stanju

FOTO GALERIJA

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice