U BONK-u iz Beberine nadaju se ostanku u 1. ŽNL – zapad

U skupini zapad Prve ŽNL među 14 klubova jednako je zanimljivo na vrhu, ali i na dnu.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 12.12.2020
U BONK-u iz Beberine nadaju se ostanku u 1. ŽNL – zapad


 Naime, za naslov se bore klubovi iz: Vrbove, Slobodnice, Cernika i Rešetara, dok je neizvjesno i u donjem dijelu tablice. Od 10. Slavonca iz Gunjavaca i Drežnika pa do posljednjeg BONK-a iz Bebrine razlika je samo 2 boda. Stoga će svaka utakmica u nastavku sezone ako se zbog pandemije bude igralo biti iznimno važna kako za klubove iz vrha, a tako i za one sa začelja. 

Uz drugoplasiranu Slobodnicu i Slavonac iz Brodskog Stupnika nogometaši BONK-a iz Bebrine jedini su klub koji je u natjecanju zapadne skupine Prve ŽNL orijentiran prema Slavonskom Brodu. Svih preostalih 11 momčadi je sa šireg područja Nove Gradiške te se ove jeseni ova liga pokazala kvalitetnom i zanimljivom. Gledajući ljestvicu od Mladosti iz Brđana koja je na 6. mjestu pa do posljednjeg BONK-a iz Bebrine razlika je samo 6 bodova tako da će u nastavku sezone do kraja biti jako zanimljivo.

Ove jeseni je za sastav iz Bebrine nastupilo 27 igrača, dok su jedini svih 13 utakmica odigrali Stjepan Čabraja i Matej Siroglavić. Antonio Ferić je godinama najbolji strijelac, dok je sada postigao 4 gola. Na kraju jesenske polusezone nogometaši BONK-a u 13 utakmica zabilježili su dvije pobjede te imaju 5 neodlučenih i 6 poraza. Isti broj bodova kao i oni imaju ekipe iz Ljupine i Brodskog Stupnika samo što su oni posljednji zbog slabije gol razlike. Samo bod im bježi Graničar iz Laza, a 2 više ima Slavonac iz Gunjavaca i Drežnika koji je na 10. mjestu. U Bebrini je pred kraj jeseni došlo i do promjene na trenerskoj klupi pa je tako umjesto Mate Nikolića na posljednje 4 utakmice bio Luka Stjepanović.

Nakon prva 3. kola BONK je imao 6 bodova iz dvije domaće pobjede protiv dvije Mladosti, onom iz Cernika i drugom iz Brđana. Nakon toga do kraja jeseni više nisu osjetili slast pobjede, ali su barem osvojili 5 bodova iz jednako toliko odigranih utakmica bez pobjednika. Tako su u Bebrini po bod uzeli: Batrina, Graničar iz Laza i u posljednjoj utakmici Budućnost iz Rešetara. Na gostovanjima su uzeli 2 boda i to po bod u Ljupini i Brodskom Stupniku. U Bebrini najviše žale za domaćim porazom od Slavonca iz Gunjavaca i Drežnika koji je na 10. mjestu, a koji im bježi samo 2 boda. Da su kojim slučajem samo njih dobili sada bi bili u puno boljoj poziciji, ali i ovako su im izgledi za ostankom u ligi jako dobri.

Posljednja utakmica ove jeseni i to domaća u Bebrini protiv dobre ekipe iz Rešetara pokazala je da BONK ima kvalitetu iz razloga što su igrači trenera Stjepanovića 2 puta bili u vodstvu, ali su na kraju osvojili bod. Upravo je taj susret Stjepanoviću dao vjeru i nadu da u nastavku prvenstva BONK može pobjeći sa začelja prvenstvene ljestvice.

U posljednjih nekoliko godina uprava BONK-a puno pozornosti posvećuje uvjetima za rad koji su vrlo dobri. Stoga oni imaju svoje želje i planove koji su vezani za rasvjetu na glavnom i na pomoćnom terenu.

U drugom dijelu sezone nogometaši BONK-a ako dođe do nastavka imat će 6 domaćih, a 7 gostujućih utakmica. Uprava kluba će u dogovoru s trenerom Stjepanovićem pokušati angažirati 2 pojačanja kako bi Općina Bebrina i dalje imala Županijskog prvoligaša u skupini zapad.

 

Zadnje vijesti

Najveća koncentracija alkohola od 1,51 g/kg alkohola u krvi, brzina od 209 km/h

Tri učenika Glazbene škole odlaze na državno natjecanje

Verbalno se zbog ranije narušenih međususjedskih odnosa oko međe sukobili 62-godišnjak i 39-godišnjak

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske

U Požegi započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 29. naraštaja ročnika

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu