U 35 gradova počela jesenska inicijativa 40 dana za život: vjernici mole za spas nerođene djece

I Slavonski Brod je među 35 gradova u kojima diljem Hrvatske vjernici mole za prestanak pobačaja i spas nerođene djece. Riječ je o drugoj ovogodišnjoj, jesenskoj molitvenoj inicijativi '40 dana za život', u organizaciji Udruge Hrvatska za život, koja je počela 22. rujna i traje sve do kraja listopada.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 24.09.2021


Svake godine diljem svijeta, kažu statistike, učini se oko 50 milijuna pobačaja, no stručnjaci procjenjuju da je stvarna crna brojka puno veća. Posebno to pogađa vjernike, koji dugi niz godina mole za prestanak pobačaja i spas nerođene djece. Počeli su u srijedu 22. rujna i molit će do kraja listopada, u jesenskoj molitvenoj inicijativi 40 dana za život.
 
"Naša je nakana moliti za spas nerođene djece od svakoga pokušaja nasilnog prekida trudnoće odnosno namjernog pobačaja", kaže dr.  Martin Martinović, liječnik pedijatar u OB Slavonski Brod i član Udruge 'Hrvatska za život', organizatatora molitvene inicijative 40 dana za život. Upravo je to – nasilni prekid začetoga života pobačajem – smatraju dionici inicijative - najveći problem današnjice, a roditelji i njihova nerođena djeca najpotrebniji su zaštite cjelokupnoga društva. 
 
 
Ima ta molita, kaže dr. Martinović, svoje plodove: tijekom proljetne (korizmene) molitvene inicijativi utjecali su pozitivno na sedam trudnica koje su odustale od razmišljanja o pobačaju, a tijekom sedam proteklih godina, zahvaljujući molitvi vjernika diljem Hrvatske, od abortusa je spašeno 72 djece.  Udruga 'Hrvatska za život' pruža besplatnu psihološku, duhovnu i materijalnu pomoć trudnicama, a u vrijeme poznatog lockdowna zbog pandemije, otvorili su pet Centara za život: u Zagrebu, Splitu, Zadru, Vinkovcima i Vukovaru. 
 
Molitvenoj incijativi 40 dana za život dobrodošli su se pridružiti svakodnevno u bilo koje vrijeme svi ljudi dobre volje. Lokacija molitve u Slavonskom Brodu je Radnički trg, preko puta bolničke Poliklinike, svaki dan od 7 do 19 sati, a srijednom i u noćnom molitvenom bdijenju od 19 do 7 sati izjutra. 
 
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Poduzetnici u Požeško-slavonskoj županiji ostvarili su u 2020. godini neto dobit od 188,6 milijuna kuna

Idući tjedan nastava će biti online u četvrtak i petak

Obavijest o privremenoj regulaciji prometa povodom blagdana Svih svetih

VIJESTI

Podaci FINE

Poduzetnici u Požeško-slavonskoj županiji ostvarili su u 2020. godini neto dobit od 188,6 milijuna kuna

FOTO GALERIJA

Otvorena punionica na stlačeni prirodni plin

Održana svečana primopredaja osnivačkih i vlasničkih prava nad ustanovom Zlatni cekin

Dragovoljnim darivateljima krvi uručena županijska priznanja i nagrade za 2020. i 2021. godinu

Svečano otvoren spomenik u čast Toši Proeskom u Novoj Gradiški

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor