U 2018. godini bolji pristup dnevnim bolnicama i kirurgijama

U 2018. godini pred brodskom bolnicom zadaća poboljšanja sustava dnevnih bolnica i kirurgija.

Autor: Ivana Imrešković / SBTV | Datum objave: 02.02.2018


 I dok su glavne teme u Hrvatskoj i dalje iseljavanje i pad nataliteta, posljednjih dana u fokusu je i zdravstveni sustav. Naime prema podacima Europskog zdravstvenog potrošačkog indeksa hrvatski sustav prošle godine bio je na 26. mjestu od ukupno 35 europskih zemalja. Iako se primjenjuju napredni i skupi postupci poput transplantacija bubrega gdje smo među vodećima, najveće zamjerke idu na povećanje lista čekanja. Prema ovim podacima pacijenti su najduže čekali usluge bolničkih specijalista, operativnih zahvata i pretrage CT-om. S ciljem poboljšanja sustava, ujedno i smanjenja lista čekanja i brže i kvalitetnije usluge, brodska bolnica svoj je sustav odlučila poboljšati europskim novcem.

U 2018. bolnicu čekaju značajnije promjene kroz projekt "Kraći put do zdravlja" koji će pacijentima koji se liječe u brodskoj bolnici uštedjeti vrijeme dijagnostičkih pregleda, boravka na odjelima te oporavka. 

Za brodsku bolnicu koja je nositelj projekt je pripremila  i provodi županijska razvojna agencija CTR. Za provedbu gotovo 40 milijuna kuna vrijedne investicije sredstva stižu iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Uz reorganizaciju na bolničkim odjelima očekuju i isporuku nove opreme. Dio principa dnevne bolnice već se provodi po odjelima internističke službe.  Kroz "Kraći put do zdravlja" očekuju se i ulaganja vezana za energetsku učinkovitost, a kroz projekt slijede i dvije vrste edukacije za zaposlenike bolnice. I to vezane za ravnopravnost spolova i osobe s invaliditetom. 

2018. bit će tako godina ulaganja i reorganizacije rada za bolnicu. Na zadovoljstvo liječnika no i pacijenata.

Zadnje vijesti

U PK Marsoniji rade s djecom s poteškoćama u razvoju

Filmski velikani u novom ciklusu Palube 7

Jutra na, zimskih, 7 stupnjeva, moguć i snijeg, a sve u rujnu(!)

NAJČITANIJE DANAS

Besplatne projekcije

Filmski velikani u novom ciklusu Palube 7

FOTO GALERIJA

Sedam medalja atletičara Marsonije proteklog vikenda

Otvoren 8. Dječji sajam u brodskoj Tvrđavi

U glasovitim stupničkim vinogradima zaorila slavonska pjesma, počela je berba grožđa!

U tijeku završni radovi na novom prostoru za kajak-kanu klubove

Nova pedagoška godina u obnovljenoj "Trnoružici"