Tvrđava Brod u potpunom zahvatu revitalizacije

Ovih je dana Tvrđava Brod mjesto brojnih građevinskih i infrastrukturnih radova čiji će krajnji rezultat povijesnoj jezgri i simbolu prepoznatljivosti grada Slavonskoga Broda dati poseban šarm i zasluženi izgled.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.08.2020
Tvrđava Brod u potpunom zahvatu revitalizacije


 Naime, kako bi omogućio stvaranje nove kulturne i turističke ponude, Grad Slavonski Brod korisnik je projekta „Parterno uređenje i komunalna infrastruktura u Tvrđavi Brod“ koji uključuje rekonstrukciju i izgradnju prometnica i zelenih površina te radove na izgradnji infrastrukture na prostoru Tvrđave Brod. U sklopu izvođenja radova na uređenju komunalne infrastrukture, trenutno se s građevinskim radovima polaganja elektroinstalacija izvode i arheološki radovi. Isto tako, započeli su i pripremni radovi vezani za instalacije odvodnje te plinske i vodovodne instalacije.

Svi radovi koje obuhvaća projekt „Parterno uređenje i komunalna infrastruktura u Tvrđavi Brod“ možete vidjeti ovdje, a spomenuti projekt nije jedini koji je trenutno u tijeku u brodskoj Tvrđavi. I dalje su u tijeku radovi 27,3 milijuna vrijednog projekta „Kuća tambure – Slavonska notna bajka – infrastrukturni radovi“.

Nastavljaju se radovi zidanja zadnjeg zapadnog pročelja. Unutar građevine postavljena je rasvjeta u svim kazamatima i protupožarna dojava. Postavljeni su drveni podovi na katu građevine, a uređuju se i stepenice koje vode na kat i izlaz na krov. Također, u fazi postavljanja je dizalo i hidrauličke platforme. Vanjska i unutarnja stolarija kompletno je postavljena.

Završetkom projekta "Kuća tambure - Slavonska notna bajka", Slavonski Brod će dobiti moderan i funkcionalan prostor za koncerte, probe, izložbu vrijednih eksponata tambura i edukaciju posjetitelja o povijesnom značaju i tradiciji tambure u Slavoniji.

Realizacijom ovih projekata značajno će se doprinijeti turističkoj ponudi, urbanizaciji i kulturnom razvoju Slavonskog Broda. Tvrđava Brod pozicionirat će se kao kulturno-turistička atrakcija na području slavonske regije i kontinentalnog turizma.

Zadnje vijesti

Započinje jesenska deratizacija na području Slavonskog Broda

Projurio kraj znaka stop, probio zid kuće i preminuo na mjestu

Priznanja brodskoj bolnici za doprinose u ratu i miru

FOTO GALERIJA

Dani Erasmusa obilježeni u Ekonomsko-birotehničkoj školi

I Brođani na biskupskom ređenju grkokatoličkog biskupa mons. Milana Stipića

Najsretnije osiguranike Euroherc i Adriatic razveselili najnovijim Golfovima i novčanim nagradama!

Još jedna generacija uspješno završila tečaj ronjenja

Na 5100 m2 50.000 artikala, upošljava 48 djelatnika