Turneja radosti Sportskih igara mladih stiže u Slavonski Brod

Turneja radosti Sportskih igara mladih 3. svibnja stiže u Osijek, 4. svibnja u Vinkovce, 5. svibnja u Slavonski Brod, 6. svibnja u Požegu, dok će se u Vukovaru, 3. svibnja održati županijsko finale Coca-Cola Cupa 2017.

Autor: Brodportal | Datum objave: 02.05.2017
 Nakon što je u Novskoj zapaljen plamen Sportskih igara mladih, Turneja radosti pohodit će Brodsko-posavsku županije, Osječko- baranjsku, Vukovarsko- srijemsku i Požeško-slavonsku županiju čiji će gradovi na te dane postati središnja mjesta amaterskog sporta u Hrvatskoj.

U najavi događanja u Slavoniji Tihomir Gudić, zamjenik predsjednika Sportskih igara mladih, je istaknuo:

''Kao i svake godine, nezaobilazno s Turnejom dolazimo u Slavoniju. Više od 10.000 djece iz ovog područja sudjeluje u Igrama. Na žalost ove godine nećemo biti u i u Vukovaru, zbog drugih događanja koja su dobila prioritet u tom gradu, ali ipak zbog djece ćemo organizirati natjecanje u malom nogometu Coca-Cola Cup.  Želja nam je propagirati sport i sportske aktivnosti među djecom, a sve kroz prizmu zabave i druženja. Igre su i mogućnost da djeci poklonimo 4 dana ljetovanja, što mnoga djeca u Slavoniji nisu u mogućnosti iskusiti. Prema anketama, 60 posto djece iz Slavonije kroz Igre prvi puta ode na more''.

Slavonski Brod

Trg Ivane Brlić Mažuranić će 5. svibnja s početkom u 11 sati ugostiti ceremoniju početka Sportskih igara mladih u Koprivnici. Gospodin Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda, imat će čast zapaliti baklju u svome gradu zajedno s predstavnicima Sportskih igara mladih i malim sportašima, nakon čega će uslijediti natjecanja u graničaru i utrci na 60 metara.

Coca-Cola Cup, najveći malonogometni turnir u Hrvatskoj i ove se godine održava pod okriljem Sportskih igara mladih, a već četvrtu godinu zaredom okuplja više od 30.000 igrača koji će odmjeriti snage na nogometnim terenima u više od 65 gradova diljem Hrvatske. Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Coca-Cola Cup mladima u Hrvatskoj nudi mjesto gdje mogu uživati u sportu, natjecati se, veseliti se i družiti s vršnjacima – kako sam svojim suigračima i navijačima, tako i s protivničkim momčadima.

Turneja radosti Sportskih igara mladih ove će godine pohoditi 14 gradova diljem Hrvatske, koji će na jedan dan postati središnja mjesta hrvatskog amaterskog sporta i odaslati poruku podrške sportskog načina života među  djecom i mladima u svojim lokalnim zajednicama.

Prijave za sve turnire Sportskih igara mladih moguće su do termina natjecanja u pojedinom gradu na: prijava.igremladih.org ili direktno kod koordinatora natjecanja u školama. Prijaviti sebe ili svoju ekipu bit će moguće i na sam dan natjecanja na lokaciji turnira. Natjecatelji trebaju biti u dobnoj skupini 2008.- 1999. godište.

Detaljan raspored svih turnira možete pronaći na igremladih.org gdje će se redovito objavljivati gradovi, datumi i kontakti voditelja.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook stranici “Sportske igre mladih” i Instagramu @igremladih_hr.

Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.

Organizirale su se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije, te počasnim pokroviteljstvom predsjednika RH, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH.

Potporu Igrama daju eminentna imena iz sportskog, političkog i gospodarskog života (ambasadori Igara): Sir Dave Richards, predsjednik Premier Lige počasni je predsjednik Sportskih igara mladih, dok su uloge počasnih dopredsjednika povjerene Goranu Ivaniševiću i Slavenu Biliću.

Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u sa sudjelovanjem na državnoj završnici. Izvanredna ideja o sportu i zabavi počela se širiti i na susjedne zemlje. Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladeži.

Iz godine u godinu odaziv djece je sve veći, a kvaliteta organizacije je dosegla najvišu razinu. Djeca i mladi od sedam do osamnaest godina pozvana su biti dijelom Sportskih igara mladih,najljepšom sportskom pričom u Hrvatskoj i šire.

Zadnje vijesti

Vanesa Tot, Antun Novaković, odbojkašice Nove Gradiške i kajakaši Olimpika

U subotu premijera plesne predstave "Slavuj"

Pronašao bombe, pozvao policiju

SPORT

Održano svečano proglašenje najboljih sportaša u županiji

Vanesa Tot, Antun Novaković, odbojkašice Nove Gradiške i kajakaši Olimpika

FOTO GALERIJA

Žrtva trčanja 21,5 kilometar neznatna u odnosu na živote hrabrih seljaka koji su se borili za istinu

Održan Valentino kup 2020.

Humanitarni koncert za potrebe sibinjske osnovne škole uz natupe KUD-ova i Opće Opasnosti

Šezdesetak jahača na 8. pokladnom jahanju u Općini Oriovac

Prisegnuo 27. naraštaj ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju