Turneja radosti Sportskih igara mladih održana u Slavonskom Brodu

Nakon što je u Vinkovcima zapaljen plamen Sportskih igara mladih, Turneja radosti pohodila je Brodsko-posavsku županiju.

Autor: Brodportal | Datum objave: 05.05.2017
 Veliko događanje u sportskoj dvorani Vijuš u 11 sati započelo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su donijeli Ana Marija Sabljak, hrvatska reprezentativka u sjedećoj odbojci, Brigita Bakić iz Kajak kanu kluba ''Olimpic'' i Arijan Hucaljuk iz Aero kluba ''Brod''. Plamen je upalio gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara zajedno s Tihanom Butorac, predstavnicom Sportskih igara mladih, čime su označili početak sportskih aktivnosti u gradu. U zabavnom programu nastupili su skupina i plesni par iz  akrobatskog Rock'n Roll kluba ''Astra''.

Mlada sportašica Ana Marija Sabljak nakon paljenja plamena nam je otkrila: ''Sportske igre mladih su hvale vrijedan projekt, jer se djeca premalo bave sportom koji je prekrasna stvar i koji ti daje osjećaj da možeš napraviti sve. Djeca kroz Sportske igre mladih dobiju priliku i putovati, uživati i zabaviti se. Moja poruka svima je: Nikad ne odustajte, imajte volju i sve je moguće''.

Nakon otvorenja uslijedila su natjecanja u graničaru i atletici- utrci na 60metara. Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se održati u srpnju u Umagu.

Ekipa ''Pilarevci'' pobjednik je napetog nadmetanja u finalu graničara za 2006. godište i mlađi, dok je u kategoriji 2008. godište i mlađi pobjedu odnijela ekipa ''Lucini Lavovi'' i time su se plasirale na državnu završnicu. U velikoj utrci osnovnoškolaca na 60 metara u kategoriji 2006. godište i mlađi kod djevojčica prvoplasirana je Mia Lović dok se kod dječaka pobjedom okitio Dario Safundžić. U kategoriji 2008. godište i mlađi pobijedili su Lorena Šeremet i Toni Prusina.

Turneja radosti svoj put u Slavonij završava  6. svibnja u Požegi.

Turneja radosti Sportskih igara mladih ove će godine pohoditi 14 gradova diljem Hrvatske, koji će na jedan dan postati središnja mjesta hrvatskog amaterskog sporta i odaslati poruku podrške sportskom načina života među  djecom i mladima u svojim lokalnim zajednicama.

Prijave za sve turnire Sportskih igara mladih moguće su do termina natjecanja u pojedinom gradu na: prijava.igremladih.org ili direktno kod koordinatora natjecanja u školama. Prijaviti sebe ili svoju ekipu bit će moguće i na sam dan natjecanja na lokaciji turnira. Natjecatelji trebaju biti u dobnoj skupini 2008.- 1999. godište.

Detaljan raspored svih turnira možete pronaći na www.igremladih.org gdje će se redovito objavljivati gradovi, datumi i kontakti voditelja.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook stranici “Sportske igre mladih” i Instagramu: @igremladih_hr.

Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.

Organizirale su se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije, te počasnim pokroviteljstvom predsjednika RH, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH.

Potporu Igrama daju eminentna imena iz sportskog, političkog i gospodarskog života (ambasadori Igara): Sir Dave Richards, predsjednik Premier Lige počasni je predsjednik Sportskih igara mladih, dok su uloge počasnih dopredsjednika povjerene Goranu Ivaniševiću i Slavenu Biliću.

Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u sa sudjelovanjem na državnoj završnici. Izvanredna ideja o sportu i zabavi počela se širiti i na susjedne zemlje. Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladeži.

Iz godine u godinu odaziv djece je sve veći, a kvaliteta organizacije je dosegla najvišu razinu. Djeca i mladi od sedam do osamnaest godina pozvana su biti dijelom Sportskih igara mladih,najljepšom sportskom pričom u Hrvatskoj i šire.

Zadnje vijesti

Cesta prema Poloju jedna od 10 najboljih ruta za trčanje u Hrvatskoj

Obilježen Dan Gimnazije Matija Mesić

Uvjerljiva pobjeda rukometaša Broda u Županijskom derbiju

FOTO GALERIJA

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole

Tot, Hucaljuk, nogometašice Viktorije i boksači Radničkog najbolji u Brodu

Žrtva trčanja 21,5 kilometar neznatna u odnosu na živote hrabrih seljaka koji su se borili za istinu

Održan Valentino kup 2020.