Tumor Antoniji pritišće očne živce, treba joj i naša pomoć

Antonija Kraljić je gluha, a tumor joj pritišće očne živce, pa može i oslijepiti. Izrađuje božićne ukrase da sakupi za operaciju u Njemačkoj. Jako je ponosna na svoje snjegoviće.

Autor: Brodportal | Datum objave: 04.12.2018
Tumor Antoniji pritišće očne živce, treba joj i naša pomoć


 "Moji podstanari su trenutno dobro i miruju, na čemu sam im jako zahvalna", kaže Antonija Kraljić (24) iz Nove Gradiške, pozitivna djevojka koja se bori s petnaestak tumora, piše 24sata.hr.

Unatoč bolesti s kojom vodi bitku godinama, diplomirala je na Veleučilištu u Požegi i stekla je zvanje prvostupnice javne uprave. Bolesna nije prekidala studij, osim kratko prije i poslije operacije 2016., nakon koje je ostala bez sluha. Život joj se nakon toga promijenio, postala je ovisna o drugima, najviše o majci jer ne može nigdje sama.

Obitelji nije nimalo lako jer nitko nije zaposlen, žive od Antonijine invalidnine od 1500 kuna i onoga što zarade povremeno radeći. Antonijin brat Stjepan (31) inženjer je hortikulture ne može pronaći posao. Antonija i mama se snalaze.

"Antonija ne čuje, ali mi čita s usana. Vidim kad joj je teško, tad sjednem s njom i tješim je", mama Milica je Antoniji najveći oslonac.

Svi mogu pomoći 

"Radimo ukrase za razne prigode, posebno za Božić. Antonija je je ponosna na svoje snjegoviće napunjene rižom. U trgovinama nas svi znaju jer ne znam ni sama koliko smo kupili riže. Vjerujem da se već pitaju kuhamo li mi išta osim riže, trošimo je više od Kineza", šali se Milica.

Antonija Kraljić bi, zahvaljujući dobrotvoru iz Slavonskog Broda koji živi u Njemačkoj, a koji je za njenu bolest saznao iz novina 24sata, mogla doznati postoji li mogućnost da joj se vrati sluh i spasi vid, jer u glavi ima tumor očnih živaca zbog kojeg bi mogla oslijepiti. Da bi to znala, mora otići u Kliniku za neurokirurgiju Sveučilišta u Tübingenu, koja je svjetski poznata, gdje bi je pregledao i napravio dubinski CT tim pod vodstvom prof. dr. med. Martina Schuhmanna. Da bi se znalo je li moguće djevojci vratiti sluh te spasiti vid, potrebno je učiniti dodatne pretrage koje stoje oko 30.000 kuna.

"Svaki dan molim Boga da uspijem sakupiti novac i otići u Njemačku. Želim opet čuti glas najmilijih", Antonija se nada da će joj dobri ljudi pomoći

"Doći ću po Antoniju i njenu majku u Hrvatsku, dovest ću ih u Njemačku i o svome trošku ću ih smjestiti dok budu trajale pretrage i vratiti u Hrvatsku, sve ću to odraditi o svom trošku i donirati razliku novca za same pretrage ako ne budu mogli sakupiti u Hrvatskoj", rekao je Brođanin.

Antonija se svaki dan moli Bogu da uspije sakupiti novac i otići u Njemačku u nadi da će joj Božić donijeti radosnu vijest i spoznaju da će možda jednog dana ponovno moći čuti i uživati u glasovima svojih najmilijih.

Svi koji bi željeli pomoći ovoj hrabroj djevojci mogu to učiniti uplatom na žiro račun:

Antonija Kraljić, HR1023600003114435547 ili devizni račun HR8023600003243501808 Zagrebačka banka, SWIFT/BIC: ZABAHR2X.

foto: privatni album / Facebook

Zadnje vijesti

HTZ kreirao novu online brošuru za promociju kontinentalnog turizma

Prouzročio prometnu nesreću s 2,09 promila alkohola u organizmu

I brodsko-posavska policija u akciji “Dani sigurnosti u prometu”

VIJESTI

Puna inspiracije – skrivena blaga hrvatske unutrašnjosti

HTZ kreirao novu online brošuru za promociju kontinentalnog turizma

FOTO GALERIJA

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD