Trojica za upravljačem vozila s alkoholom u organizmu, 56-godišnji državljanin Republike Turske alkoholiziran remetio javni red i mir

Novogradiški policajci, utvrdili su koncentraciju alkohola od 1,73 promila, u organizmu 25-godišnjeg vozača osobnog automobila, u srijedu (5. kolovoza), oko 3 sata, u Starom Petrovom Selu.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 07.08.2020
Trojica za upravljačem vozila s alkoholom u organizmu, 56-godišnji državljanin Republike Turske alkoholiziran remetio javni red i mir


 Istog dana (5. kolovoza) oko 4 sata, u Godinjaku, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška kontrolirali su 23-godišnjeg recidivistu, u čijem je organizmu utvrđena koncentracija alkohola od 1,75 promila.

U nastavku dana, u 23 sata, brodski policajci su u općini Brodski Stupnik, zaustavili osobni automobil, kojim je upravljao 46-godišnjak pod utjecajem alkohola. U njegovu organizmu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,98 promila. 

Svi alkoholizirani vozači su dovedeni u policijske postaje, gdje su smješteni u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv počinitelja prekršaja, policijski službenici podnose Optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer (6. kolovoza) oko 16.30 sati, policijski službenici zaprimili su dojavu da na autocesti A-3 kod odmorišta Dragalić, jedna osoba narušava javni red i mir.

Dolaskom na mjesto dojave, policajci Policijske postaje Okučani utvrdili su da alkoholizirani 56-godišnji državljanin Republike Turske na naročito drzak i nepristojan način napada, i na turskom jeziku viče na zaposlenike i goste restorana na benzinskoj postaji. Izvršenim alkotestiranjem očitana mu je koncentracija alkohola od 2,57 promila.

Policijski službenici su 56-godišnjaka doveli u prostorije policije i zadržali na otriježnjenju, te su ga dana 7. kolovoza, priveli u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj gradiški (prekršajni odjel). U provedenom žurnom prekršajnom postupku, donesena je presuda, kojom je 56-godišnjak kažnjen novčanom kaznom od 1.200 kuna. 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Peta uzastopna pobjeda nogometaša Marsonije

Pet novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

FOTO GALERIJA

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Svečano otvoren novi vrtić u Sibinju

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije