Trodnevni programi obilježavanja Dana općine Sibinj

Općina Sibinj obilježit će svoj dan i 83. obljetnicu Sibinjskih žrtava bogatim trodnevnim programima.

Autor: Mario Jurković | Datum objave: 17.02.2018
Trodnevni programi obilježavanja Dana općine Sibinj


-U suradnji sa svim udrugama na području općine Sibinj, ove godine program obilježavanja Dana općine će se odvijati kroz tri dana. U subotu, 17.02. u  sportskoj dvorani OŠ Ivan Mažuranić organiziramo koncert humanitarnog karaktera na kojem će nastupiti domaća društva: KUD Tomislav, KUD Šokica, KUD Slavonija i gosti KUD Posavski biseri, nakon čega slijedi koncert Najboljih hrvatskih tamburaša.  Cijena ulaznice je simboličnih deset kuna, a sav prihod ide za pomoć jednoj obitelji u Grižićima, koja živi u teškim uvjetima. Vjerujem da će svi posjetitelji rado sudjelovati u ovoj akciji, kaže načelnik Općine Sibinj Josip Pavić.

U nedjelju, 18. 02. je tradicionalni polumaraton "Putevima sibinjskih žrtava 2018". Start je u Jakačini Maloj u 14 sati. Prvo ćemo položiti vijence i upaliti lampione na spomeniku Sibinjskim žrtvama iz tog mjesta, pa ruta polumaratona vodi u Ravan-Brčino, gdje nas čeka okrjepa, zatim preko Bilica idemo do Grižića, gdje ćemo također odati počast sibinjskim žrtvama, te nazad prema Sibinju. Očekivani dolazak maratonaca u Sibinj je oko 16.45, nakon čega ih čeka odmor i okrjepa.

U ponedjeljak, 19.02. u 10 sati slijedi svečano obilježavanje Dana općine i 83.obljetnice Sibinjskih žrtava. Očekujemo brojne goste iz čitave županije, a i predstavnike državne vlasti.

Dan općine je i prilika da se osvrnemo na proteklu godinu. Jeste li zadovoljni učinjenim? – Prošla je godina stvarno bila dobra i radišna. Ja sam kao načelnik prošao puno gore dane, pa sam stvarno zadovoljan. Mi smo najveća općina u županiji, imamo 12 naselja i u svakom smo napravili nešto i to po potrebama i sugestijama mještana. Krenuli smo u obnovu svih mjesnih domova,  gdje smo uređivali komunalnu infrastrukturu, uvodili vodu, pješačke staze smo riješili, 2400 metara je riješeno nove staze u Bartolovcima, u Gornjim Andrijevcima smo riješili 3500 metara staze, tako da stvarno možemo reći da je prošla godina bila dobra. U ovoj imamo puno ideja, očekujemo odluku za naš dječji vrtić koji smo prošle godine kandidirali. Nažalost još nemamo odluku, ali sam ja uvjeren da će to biti uskoro. Kandirali smo se za projekt zapošljavanja, prošli smo prvi korak i planiramo 16 žena zaposliti. To je projekt vrijedan 2,4 milijuna kuna. Kupili smo moderno reciklažno dvorište, tako da smo dobro pripremljeni po pitanju Zakona o otpadu. U svim segmentima naših ovlasti trudimo se da budemo u samom vrhu, da našim mještanima osiguramo sve ono što je normalno za standard u 21. stoljeću.

Puno ulažete u mlade? – Da, evo i ove smo godine raspisali natječaj za 15 studentskih stipendija, svaki će od odabranih studenata dobiti po 500  kuna mjesečno, pa ih i ovim putem pozivam da se prijave. Sufinaciramo cijene učeničkih karata za srednjoškolce, trudimo se pomoći svima. Podigli smo i novčane naknade za novorođeno dijete sa tisuću na dvije tisuće kuna. Financiramo u potpunosti malu školu, nastojimo pomoći i školi da osigura jednosmjensku nastavu. Imamo i našu udrugu mladih koja se trudi sudjelovati u programima općine, tako da im nastojimo svima pomoći i omogućiti im što kvalitetniji rad.-

Zadnje vijesti

Košarkaški turnir "Sveti Nikola" okupio 12 ekipa

Večeras Božićni koncert Zbora HRT-a u Crkvi Presvetog Trojstva

MNK Brod 035 zabilježio domaći poraz

VIJESTI

NAJMODERNIJA MEDICINSKA TEHNOLOGIJA

Održan stručni skup "Nove mogućnosti liječenja laserom u urologiji"

FOTO GALERIJA

Veleučilište u Slavonskom Brodu počelo s provedbom projekta STEM Eco&Energetics

Muzej Brodskog Posavlja predstavlja brodsku arheološku zonu

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju