Trinaest odličja za sportaše KKK „Marsonia“

Sportaši Kajak-kanu kluba „Marsonia“ nastupili su ovoga vikenda na tri sportska natjecanja i postigli sjajne rezultate osvojivši ukupno 13 odličja - 8 zlatnih, 4 srebrna i 1 brončano.

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.06.2019
Trinaest odličja za sportaše KKK „Marsonia“
U subotu 29. lipnja sedmero kajakaša sudjelovalo je, u pratnji predsjednika Zdenka Jambrešića, na međunarodnome Kupu Runovića na rijeci Vrljici. U pojedinačnim utrkama kajaka jednosjeda kadetkinja Dora Opačak osvojila je zlatno odličje, a kadet Vili Ćerić 5. mjesto. U utrkama kajaka dvosjeda juniorska posada u sastavu Domagoj Babić-Ivan Fran Arar osvojila je zlatno, a mlađejuniorska posada u sastavu Jana Vuković-Barbara Tomljenović srebrno odličje.

 
Istoga je dana održana međunarodna Vidovdanska regata na rijeci Savi u srpskome Zabrežju (u organizaciji istoimenoga kajak-kanu kluba). Natjecanje je to koje, kako stoji u službenoj objavi na Facebook stranici domaćina, „iz godine u godinu dostiže sve viši nivo organizacije i kvalitete, a ove je godine okupilo 20 klubova i više od 350 mladih sportaša iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske“. Na regati je nastupilo dvoje sportaša KKK „Marsonia“. Kanuist Darko Erceg u svojoj (juniorskoj) kategoriji osvojio je zlatno, a u starijoj (seniorskoj) brončano odličje, dok je kajakašica juniorka Hana Ćerić u starijoj (seniorskoj) kategoriji osvojila 5. mjesto.
 
U nedjelju 30. lipnja 2019. na rijeci Cetini u centru Trilja održana je promotivna kajakaška regata koju je organizirao Inicijativni odbor za osnivanje kajakaškoga kluba u Trilju u suradnji s Hrvatskim kajakaškim savezom. Cilj regate bio je potaknuti interes (mladih) stanovnika Trilja i Cetinske krajine za ovaj atraktivni olimpijski sport. Kajakaškoj regati nazočili su predsjednik Hrvatskoga kajakaškog saveza Marko Ćurković te glavni tajnik saveza Branko Lovrić. Donosimo rezultate sedmero mladih kajakaša Marsonije: 
 
Domagoj Babić (K1 juniori) – zlato; 
Ivan Fran Arar (K1 juniori) – srebro;
Babić-Arar (K2 juniori) – zlato; 
Vili Ćerić (K1 kadeti) – 4. mjesto; 
Dora Opačak – 2 zlata (K1 kadetkinje i K1 mlađe juniorke);
Jana Vuković (K1 mlađe juniorke) – srebro;
Vuković-Opačak (K2 mlađe juniorke) – zlato i
Dora Opačak-Matija Bošnjak (K2 kadetkinje) – srebro.
 
Čestitke sportašima na sjajnim rezultatima i promociji ovoga lijepog sporta!
 

Zadnje vijesti

Plamen Plazma Sportskih igara mladih za vikend stiže u Slavonski Brod

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Županijski vijećnici raspravljali o mjerama za spas gospodarstva

FOTO GALERIJA

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić

Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“

Konačno otvoreni kafići i centri, djelomično rade i udruge