Trideset prometnih nesreća, 193 vozača brže od dopuštenog, 62 bez pojasa

U subotu 5.listopada oko 14.30 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod tijekom granične kontrole kod 22-godišnjakinje u kutijici pronađena je marihuana, to je samo jedan od prošlotjednih događanja na današnjoj presici PU brodsko-posavske.

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.10.2019
Trideset prometnih nesreća, 193 vozača brže od dopuštenog, 62 bez pojasa


 Isto tako, primjerice, u segmentu javnog reda i mira u subotu navečer na trgu sv.Antuna u Podvinju zabilježeno je remećenje reda i mira, vikom i galamom red i mir narušavao je 57-godišnjak, istodobno ispijajući alkoholna pića na javnom mjestu. Uhićen je bit će prijavljen Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

Što se prometa tiče, kazao je policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske Krešimir Šimić, u tjednu iza nas na brodskom i novogradiškom području dogodilo se 11 prometnih nesreća s ozlijeđenima a još 19 s materijalnom štetom. Opet su vozači bili prebrzi, u čak 193 slučaja vozilo se preko dopuštene brzine: najveća brzina izvan naselja bila je na A3 2.listopada-osobnim automobilom BiH oznaka 33-godišnjak je vozio 193 km/sat, a najveća brzina u naseljima izmjerena je 6.listopada u Vranovcima kada je 41-godišnjak vozilom jurio 115 km/sat. Kažnjeno je i 15 pijanih vozača, ali i 62 vozača koja nisu koristila sigurnosni pojas-rekao je Krešimir Šimić. 

Dodao je i prometnu nesreću od petka 4.listopada u N.Gradiški, gdje je jedna osoba ozlijeđena. Očevidom je utvrđeno da je 34-godišnjak vozeći osobni automobil unatrag udario pješaka i potom pobjegao s mjesta događaja. No, ubrzo je pronađen, a pješak na vrijeme zbrinut u novogradiškoj bolnici. Alkotestom je kod naknadno uhićenog vozača izmjereno 1.54 promila i bit će prijavljen Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu. 

Zadnje vijesti

Kakva je budućnost bosanskobrodske Rafinerij?

Grad u akademskoj godini 2019./2020. stipendira 40 studenata

Obilježava se Međunarodni dan bijelog štapa

FOTO GALERIJA

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...

U Bruxellesu otvoreno Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema