Trideset godina restorana 'Grozd' Ante Jukića: "Moji gosti i prijatelji su iznad svega!"

U subotu je svečano obilježena trideseta obljetnica osnutka i rada restorana 'Grozd', jednog od najboljih ugostiteljskih objekata u Slavonskom Brodu i okolici.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.11.2018


 Okupljeni prijatelji i poslovni partneri za 'Grozd' i njegovog vlasnika Antu Jukića imaju samo riječi pohvale. Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo dugo poznaje Antu Jukića i restoran 'Grozd' - Ja sam kao ravnatelj škole prepoznao Grozd kao mjesto izvrsnog učenja u području kuharstva i ugostiteljstva i od tada traje naša suradnja. Mogu samo poželjeti gospodinu Jukiću da nastavi istim žarom i tempom.-

Prof. dr.sc. Ivan Balen poznaje 'Grozd' od samih početaka -  Jako nam se sviđa što Ante uvijek drži vrlo visok nivo u ugostiteljstvu, ali uz to ide i njegova želja i trud da uvijek ponudi vrhunska vina. A moram reći da je u Grozdu već 25 godina i sjedište brodskih Lionsa.-

Pero Ćosić, saborski zastupnik i predsjednik županijske skupštine ističe - U Grozdu ćete uvijek dobro i kvalitetno jesti, dobro se družiti i piti uvijek prava vina. Tamo vas može iznenaditi samo još bolji standard.-

Prof. dr. sc. Davorin Đanić - Ja bi prvo želio gazdi čestitati trideseti rođendan restorana. Svi koji su došli u Grozd uvijek su se dobro osjećali i nije bilo nuspojava, a ako bi se i pretjeralo uvijek je u blizini bila i medicinska ekipa.-

Rektor Visoke vinske akademije, Antun Sabolski - Sigurno najbolji u gradu, a u restoran idem od kad se otvorio, jer je to jedino mjesto u kojem ćete uvijek sigurno kvalitetno pojesti i popiti. Zato što se čovjek drži jedan standard i oduvijek se borio da tamo budu kvalitetna vina, pa je po meni to najbolje mjesto u Brodu. Tamo se često sastaju i brodski Lionsi i Visoka vinska akademija i uvijek možete odvesti svoje goste i znate da će biti oduševljeni.-

Među vinarima koji najduže surađuju s Jukićem je i jedan od najboljih, Vlado Krauthaker - Za mene osobno najbolji restoran u Brodu, jer ima jako dobru hranu. Mi radimo nekih 18 godina. Isprva je bio jako tvrd, dok sam ja bio nepoznati vinar, ali poslije smo ostvarili jako dobru suradnju. Mi koristimo njegove usluge ugostiteljske i sjajno poslujemo. On je jako dobar ugostitelj kakvih bi trebalo više u Slavoniji.-

Ravnatelj Studentskog centra u Slavonskom Brodu Denis Angelo Delhusa - Uz osobno prijateljstvo koje me veže s Antom, moram spomenuti da je Grozd postavio i temelje za studentsku prehranu u Slavonskom Brodu, koje smo mi naslijedili i na taj nas je način izveo na samostalan put da možemo obavljati i takvu djelatnost. – 

Riječi pohvale za 'Grozd' ima i vinar Marinko Markota - Biti uspješan ugostitelj trideset godina, to je samo za čestitati. Rijetki su ti koji održe kvalitetu, a restoran pamtim od samih početaka kad sam došao obrađivati Brod. Antu tada još nisam osobno poznavao, međutim od kad smo ušli u vinarski biznis sve ga više cijenim i znam da je uspješan i drag čovjek prije svega.- 

Vlasnik 'Grozda' Ante Jukić je zahvalio svojim prijateljima na čestitkama, ali još mu je draže bilo čuti riječi pohvale za dugogodišnji kvalitetan rad - Zadovoljstvo mi je čuti da tako misle. Ja sam tako i postavio svoj posao, nisam trčao, nego sam ga slagao. Ovo što su rekli da sam u početku bio tvrd i čudak, kad sam prije trideset godina otvorio, u pravu su, bio sam veliki čudak. Ja nisam razmišljao kako ću, nego sam znao, ja moram to i to napraviti. Moji gosti i moji prijatelji su za mene uvijek bili iznad svega. Nikad im ne bi ponudio ono što ne bih i sam uzeo, što ne bi moja obitelj, što na kraju krajeva ne bi ni oni sami htjeli. I oni su to znali cijeniti, ali i oni su mene ispravljali, to je bila jedna simbioza, ja sam i učio i pokušavao ponuditi ono što su oni tražili. Mislim da sam napravio koliko, toliko, jedan blagi preokret u turizmu i ugostiteljstvu, imam u glavi i jedan novi projekt, koji je nastao iz dugogodišnjeg iskustava, viđenja i znanja što ljudi žele. Ništa nije lako, ali mislim da ću uspjeti. Što se tiče vinara, ja koliko sam promovirao svoj restoran, tako sam i sve vinare. Ja njima prenosim što ljudi kažu i što ljudi vole, ja njih ispravljam i iskreno im kažem što ljudi žele,  jer nema veće sreće  nego kad gost dobije ono što želi. Vinari su među svim strukama, možda i najviše napredovali u našoj mladoj državi, drago mi je da sam i ja pomogao nekima od njih, jer i oni su meni pomogli. -

Ipak, najponosniji je na svoje djelatnike, među kojima su neki u restoranu više od dvadeset godina - Ja mogu imati stotine ideja, ali bez ljudi ne bih mogao. Ja sam se trudio dati maksimalno koliko mogu, vjerojatno je trebalo i više, ali u ovim teškim vremenima sam pokušavao dati najviše što mogu.- 

Uz vrhunsku kuhinju i tamburaše, na proslavi su se pila samo probrana, vrhunska vina od čitave Hrvatske, od Iloka i Baranje, do juga Hrvatske.

Zadnje vijesti

Bez dozvole skupljao sekundarne sirovine

Revoltiran gubitkom oštetio automat za igre na sreću

Tradicionalni božićni koncerti brodskoga FAB-a

FOTO GALERIJA

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju

Prva izložba skulptura izrađenih od drveta vinove loze u svijetu

Sanda Livia Maduna nova je predsjednica županijske Mladeži HDZ-a