Tri pobjede kadetkinja ŽRK Brod

Iznimno uspješan vikend je iza djevojki U16 koje su u nastavku 1. hrvatske kadetske rukometne lige sjever gostovale u Cerni te ostvarile 3 pobjede u tri odigrane utakmice.

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.01.2020
Tri pobjede kadetkinja ŽRK Brod


 Prva hrvatska kadetska rukometna liga igra se turnirski, a u Cerni su, uz ŽRK Brod, nastupile ekipe Cerne, Orahovice, Đurđevca i Darde.

Djevojke iz ŽRK Brod su prvu utakmicu odigrale protiv ŽRK Orahovica te pobjedile uvjerljivo 15:4.

Protiv djevojaka iz Đurđevca konačni rezultat je bio 25:11 (poluvrijeme 13:4). Čak 10 djevojaka iz Broda u ovoj utakmici upisalo se na listu strijelaca što pokazuje širinu klupe trenera Darka Celnera, a pogocima su se posebno istaknule Katja Munđar sa 7 golova te Helena Kovačević sa 4 pogotka.

Zadnja utakmica protiv ŽRK Darda trebala je biti svojevrsni derbi ovog kola no Brođanke su pokazale da je njihova obrana nepremostiva prepreka za djevojke iz Baranje. Konačni rezultat je bio 23:10, no prvo poluvrijeme je pokazalo stvarnu čvrstinu obrane Brođanki. Poluvrijeme je završilo 15:3 a igračice Darde su prvi pogodak postigli u 13. minuti.

Čvrsta obrana te odlične vratarke predvođene reprezentativkom Gabrielom Bajan velika su snaga ove ekipe, a u utakmici protiv Darde napadački su odskočile desno krilo Helena Kovačević sa 7 golova, reprezentativni pivot Ana Vrdoljak sa 5 pogodaka te lijevi vanjski Brođanki Lucija Čondić koja je također postigla 5 golova.

Ukupni skor od 63 postignuta i 25 primljenih golova uz 3 pobjede zadovoljilo je trenera Celnera koji je nakon odigranih utakmica izrazio zadovoljstvo rezultatom, no posebice pristupom djevojki koje su sve 3 utakmice odigrale u visokom ritmu.

Nakon odigranih 8 kola 1. hrvatske kadetske rukometne lige Brođanke su bez poraza te dijele vodeću poziciju.

Na turniru su nastupile Gabrijela Bajan, Rea Kruljac, Lucija Čondić, Nikolina Čabraja, Helena Kovačević, Tadijana Zorić, Ina Sudar, Ana Vrdoljak, Ena Vargić, Rea Bašić, Katja Munđar, Ema Vidmar, Lara Perković te Antonela Čabraja. 

Zadnje vijesti

Prošli tjedan 334 mjere po prometnim prekršajima, ponovo najviše nepropisne brzine

Zbog počinjenih prekršaja uhićeni te nakon žurnog postupka završili u zatvoru

Na Graničnom prijelazu Stara Gradiška pronađena droga

VIJESTI

Tjedni nadzori prometa na cestama

Prošli tjedan 334 mjere po prometnim prekršajima, ponovo najviše nepropisne brzine

FOTO GALERIJA

Slavonski salaši, rančevi i imanja za savršeno proljetno putovanje

Obilježena 29. obljetnica 103. brigade HVO Derventa

Nadograđuje se "Zlatni cekin" jedina ustanova za rehabilitaciju djece s teškoćama u regiji

Otvorena izložba povodom 100 godina metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu

Užasne scene kod Okučana: "Dio ljudi je ispao iz kamiona, ostale su prignječile teške role papira"