Tri nove pozitivne osobe, 25 aktivnih slučajeva

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije zabilježena su tri (3) nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.09.2020
Tri nove pozitivne osobe, 25 aktivnih slučajeva


 Zaražene osobe imaju prebivalište u općinama Staro Petrovo Selo, Oriovac i Vrpolje. Pozitivne su još i dvije osobe koje su testirane u Slavonskom Brodu, ali imaju prebivalište u drugim županijama. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 633, dok je broj aktivnih slučajeva 25 (4 manje nego prethodni dan).

Hospitalizirano je 8 osoba (1 osoba više nego prethodni dan), a jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru. I dalje je prisutan trend smanjivanja broja osoba koje su pod mjerom samoizolacije te ih se trenutno na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 343 (68 osoba manje nego prethodni dan).

Na prijedlog županijskog Stožera CZ, jučer je nacionalni Stožer CZ donio „Odluku o izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije“ koja će se primjenjivati od 01. listopada do 01. studenog 2020. godine, a kojom su postojeće epidemiološke mjere djelomično ublažene.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Zadnje vijesti

Konstituiran Senat Sveučilišta u Slavonskom Brodu

Bartolovci: proslavljena svetkovina svetog Pape Ivana Pavla II

Vozač (70) automobilom sletio u kanal

FOTO GALERIJA

U Slavonskom Brodu kampanja “Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“

Dani Erasmusa obilježeni u Ekonomsko-birotehničkoj školi

I Brođani na biskupskom ređenju grkokatoličkog biskupa mons. Milana Stipića

Najsretnije osiguranike Euroherc i Adriatic razveselili najnovijim Golfovima i novčanim nagradama!

Još jedna generacija uspješno završila tečaj ronjenja