Tri nagrade za "San Ivanjske noći"

"San Ivanjske noći" Satiričkog kazališta postao je ostvareni san čitave ekipe koja je sudjelovala u pripremi. Nakon odličnih kritika publike i struke na premijernoj izvedbi 26. siječnja ova je predstava na 25. smotri amaterskog kazališnog stvaralaštva u Retkovcima osvojila tri nagrade stručnog prosudbenog povjerenstva.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 26.02.2013
Najveća, nagrada za predstavu u cjelini potvrda je da se sav trud oko najvećeg projekta Satiričkog kazališta mladih do sada itekako isplatio. Podsjetimo, "San Ivanjske noći" kazališna je adaptacija velikog Shakespearovog djela. Hrabra i odvažna jer su polovica od velikog glumačkog teama angažirani mladi glumci s početnim glumačkim iskustvom. Rađena je prema tekstru hrvatske spisateljice Lane Šarić, a u koštac s redateljskim poslom uhvatio se Silvio Stilinović. Iako ovo nije prva nagrada Satiričkom kazalištu, ali redatelju, pa i čitavoj glumačkoj i popratnoj ekipi ova ima doista posebnu težinu.

Nakon prvog gostovanja i velikog uspjeha "San Ivanjske noći" ponovno će se vrlo brzo i to sredinom ožujka ponovno naći pred ocjenjivačkim sudom. Bit će to na županijskoj Smotri kazališnih amatera, a ako bude sreće proći će i dalje pa će o njoj raspravljati i na Državnoj smotri kazališnih amatera.

Pratite BrodPortal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Pozovi za zdravlje - izdavanje lijekova za samoizolirane i teško pokretne osobe

Započinje isplata preostalih potpora poljoprivrednicima

Bilfinger Berger AG postao većinski vlasnik Đuro Đaković Montaže

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji