Trešnjevka prejaka za Brod na Savi

Košarkašice Broda na Savi tijekom ovog tjedna protiv Trešnjevke iz Zagreba odigrale su unaprijed utakmicu 17. kola Prve lige iz razloga što obje ekipe za vikend nastupaju na završnici državnog prvenstva u kategoriji kadetkinja. S obzirom da je u prvom dijelu sezone u Zagrebu bilo 109:62 za Trešnjevku, sada su Brođanke na domaćem terenu doživjele nešto manji poraz s 92:53.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 19.02.2019
Trešnjevka prejaka za Brod na Savi


 Očita je razlika u kvaliteti između Broda na Savi i Trešnjevke koja je nedavno pobijedila i aktualne prvakinje košarkašice Medveščaka. S obzirom da je trener Brođanki Dražen Rimarčuk bio bez jedine seniorke Elle Đukić, juniorsko – kadetski domaći sastav protiv dobre Trešnjevke pružio je koliko objektivno može u ovom trenutku.

Nakon početnih 2:2 Trešnjevka odlazi na 7:2, dok je prva četvrtina završila s vodstvom gošći od 19:12. U tih prvih 10. minuta mlade igračice Broda na Savi sasvim solidno su držale protiv objektivno jačeg i kvalitetnijeg protivnika. Zagrepčanke su do poluvremena svoju razliku povećale na 40:21, dok se slično nastavilo u drugom poluvremenu. Tako je Trešnjevka uoči posljednje četvrtine imala 62:38, da bi domaći trener dok kraja priliku dao svim igračicama koje je imao na raspolaganju budući da je bio izvjestan pobjednik ovog susreta koji se znao i prije njenog početka. Na kraju su Zagrepčanke došle do svoje 12 pobjede u sezoni, dok su kod ekipe trenera Deana Nemeca u kojem su i dvije Amerikanke prednjačili centri. Tako je Josipa Pavić postigla 20 koševa te je imala 9 skokova, dok je Marta Savić uz 19 poena u svoju statistiku upisala također 9 skokova. U sastavu Broda na Savi je najučinkovitije bile su Edita Poljac sa 16, Mihaela Lazić sa 14 te Nika Kurdija s 10 koševa.

Treneru Rimarčuku prvenstvena utakmica protiv Trešnjevke poslužila je kao dobro priprema za završnicu državnog prvenstva u kategoriji kadetkinja. S obzirom da su većina igračica Broda na Savi uglavnom kadetkinje, njih ove subote, 23. veljače od 11,30 u Splitu očekuje polufinalni susret Prvenstva Hrvatske protiv domaće Košarkaške akademije „Žane Lelas“.

Nastup ovog vikenda u Splitu kadetkinja Broda na Savi bit će 8 plasman neke od mlađih selekcija na završnim turnirima u posljednjih 8 godina koliko postoji ovaj klub što je lijep uspjeh.

Zadnje vijesti

Američke studentice na praksi u županijskom Zavodu za javno zdravstvo

TKD Alfa Brod nastupio u Ljubljani

U vrtu pronašla protuzrakoplovni projektil

VIJESTI

Dugogodišnja suradnja

Američke studentice na praksi u županijskom Zavodu za javno zdravstvo

FOTO GALERIJA

Mednim doručkom otvorene 21. Poljoprivredno-poduzetničke ideje i 2. Proljetni sajam u Novoj Gradiški

Održana manifestacija „Volim Brod“ – Djeca i mladi svome gradu za njegov dan

Dalija Orešković u Slavonskom Brodu predstavila program START-a: Zalažemo se za uvođenje europske minimalne plaće

Održan središnji dio programa povodom obilježavanja Dana grada

U čast svetom Ivanu Nepomuku zapaljen Ivanjski krijes