Treći neuspjeli pokušaj izmještanja starica iz Doma u Novoj Kapeli

Još jedan u nizu pokušaja izmještanja starica iz Doma za starije i nemoćne u Novoj Kapeli nije uspio. Današnji, treći po redu, pokušali su provesti predstavnici Centara za socijalnu skrb Nova Gradiška, Požega i Medveščak. Međutim, ponovno su se okupili predstavnici obitelji, skrbnici i mještani pa je ocijenjeno kako izmještanje nije moguće.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 14.05.2013
Izmještanje korisnica Doma za starije i nemoćne u Novoj Kapeli – pokušaj treći. No, završio je i istim ishodom kao i oni od 04. i 10. travnja. Ovoga puta uz jednu razliku. Izmještanje su danas pokušali provesti predstavnici Centara za socijalnu skrb Nova Gradiška, Požega i Medveščak.

Naime, i ovoga puta okupili su se članovi obitelji, skrbnici, mještani.... čim su stigla vozila, svojim su tijelima zapriječili prilaz ulazu u objekt doma.
Stoga i osnivač, Brodsko – posavska županija i matična ustanova iz Slavonskog Broda čine sve kako bi se što prije osigurali uvjeti za neometano obavljanje potrebne djelatnosti.

Međutim, za to je potrebno određeno vrijeme. Što zbog realnih rokova izrade dokumentacije, što zbog činjenice da moraju proći lokalni izbori kako bi se osigurao model financiranja. Stoga u Novoj Kapeli svi skupa resorno ministarstvo mole za strpljenje.
To su pokazali i danas i to će, poručuju, učiniti i svaki sljedeći puta dok ne dobiju konkretne odgovore i dokaze da se, dugoročno gledano, bake odavde neće micati.

{youtube}YEtOj1Yt1eA|480|360{/youtube}

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Negativni nalazi svih uzetih briseva u Brodsko-posavskoj županiji, uključujući i medicinskog osoblja brodske bolnice

Odlična ideja - e-knjige u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod

Devetnica i dan čašćenja Gospe Brze Pomoći u Sl. Brodu

VIJESTI

Koronavirus

Negativni nalazi svih uzetih briseva u Brodsko-posavskoj županiji, uključujući i medicinskog osoblja brodske bolnice

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji