Treći domaći poraz košarkašica Broda na Savi

I u svom trećem pokušaju kako bi u domaćoj utakmici zabilježile pobjedu košarkašice Broda na Savi su poražene.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 20.11.2017
Treći domaći poraz košarkašica Broda na Savi


 Ovoga puta u 7. kolu Prve Hrvatske košarkaške lige bolja je bila ekipa Šibenika koja je slavila  sa 78:57. Nisu Brođanke pružile niti blizu tako jak otpor kao što je to bilo u prijašnjim domaćim utakmicama protiv Podravca iz Virja i Zadra.

Gledajući prijašnje domaće utakmica sa sastavima iz Virja i Zadra u kojima su košarkašice Broda na Savi poražene s malom razlikom, u utakmici protiv Šibenika pretrpjele su najteži poraz u dvorani Vijuš. Premda su nastupile u svom najjačem sastavu igračice trenera Rimarčuka već nakon prve četvrtine imale su zaostatak od 10 koševa koji se nije smanjivao, već je samo rastao. Još kad Mihaela Lazić i Monika Vojvodić nisu na svom vrhunskom nivou, onda je razumljiv poraz od šibenika sa 78:57.

Odmah na početku je Brod na Savi imao vodstvo od 2:0 da bi nakon toga Šibenika otišao na 10 razlike te je s 20:10 završila prva četvrtina. Tu razliku gošće su do odlaska na odmor još i povećale na 38:19 te su tu praktično riješile pitanje pobjednika. Kada je u 24. minuti bilo 50:27 postalo je jasno da se Brođanke u ovom susretu ne mogu nadati drugoj pobjedi u prvenstvu. Mali tračak nade pojavio se na kraju treće dionice kada je bilo 60:44 za Šibenčanke koje su vrlo brzo otišle na 69:50 i na taj način potvrdile treću pobjede u ovogodišnjem prvenstvu. U sastavu Šibenika najbolja je bila Klaudia Periša s 22 koša i 12 skokova, dok je do nje Anđela Strize ubacila 16 poena. 

Kod Broda na Savi je svoj najbolji učinak ove sezone imala Marina Ćurković koja je uz 16 koševa imala i 13 skokova. Do nje su Mihaela Lazić i Ella Đukić svaka ubacile po 15 poena, dok je Lazić imala i 9 asistencija te 5 skokova.

Za košarkašice Broda na Savi protiv Šibenika je bio 5. poraz u sezoni te imaju jednu pobjedu. Pred njima je zajedno s Požegom i Dubravom borba za ostankom u ligi, dok će u slijedećem kolu Brođanke na gostovanje u Split. 

foto: Alen Vojvodić

 
Zadnje vijesti

Uspješan vikend Brođana u Osijeku

Brođanka Stela nova je hrvatska pjevačka zvijezda u usponu

Zbog neprilagođene brzine dvije prometne nesreće na području Broda

VIJESTI

Dvoje teže ozlijeđenih, pješakinja i vozačica

Zbog neprilagođene brzine dvije prometne nesreće na području Broda

NAJČITANIJE DANAS

Bravo!!!

Brođanka Stela nova je hrvatska pjevačka zvijezda u usponu

FOTO GALERIJA

Tri medalje za Boćarski klub „Dan“ za osobe s invaliditetom

Vrhunac slavlja 60. obljetnice svetišta Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Potpisani Sporazumi o suradnji na razvoju širokopojasnog interneta

Pater Arek Krasicki: Mladi, ohrabrite se i otvorite srca za ljubav

Borna Čengić i Borna Mađarević uspješni na Prvenstvu Hrvatske