Treba li zabraniti javna i društvena okupljanja u županiji?

Zbog epidemiološke situacije uskoro moguća zabrana javnih i društvenih okupljanja. Jesu li se građani previše opustili?

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.07.2020


 Nakon relativno mirnog lipnja, početkom srpnja u Brodsko-posavskoj županiji počeli smo ponovno na dnevnoj razini brojati nove slučajeve zaraze koronavirusom. Jučer na području županije, potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a samo u prvom tjednu srpnja, broj novooboljelih povećao se za gotovo trideset. S obzirom da je veći broj novih slučajeva, epidemiološkom obradom povezan s različitim privatnim, ali i javnim događanjima, županijski Stožer civilne zaštite je sve organizatore pozvao da se suzdrže od organizacija okupljanja, ili da se strogo pridržavaju epidemioloških preporuka. Jer jučerašnji novopotvrđeni slučajevi povezani su s jednim privatnim okupljanjem, svadbom koja je održana izvan Brodsko-posavske županije, te javnim okupljanjem koje je održano u Podcrkavlju.

Od Nacionalnog stožera civilne zaštite zato je zatraženo mišljenje o uvođenju ograničavanja okupljanja. Za sada, ističu iz Stožera, nije riječ o zabrani okupljanja. Svim organizatorima dođanja i okupljanja zato je poslan apel da se od njihovog održavanja, ukoliko je moguće suzdrže, ili da vode računa o maksimalnom poštivanju i provođenju preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Razlog pogoršanja situacije u županiji, građani objašnjavaju i popuštanjem drugih mjera.

S obzirom da se dio zaraženih zarazio izvan županije, Stožer civilne zaštite, navode, prati situaciju i u drugim županijama. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada iznosi 83, dok je broj aktivnih slučajeva 38. 

Što građani Slavonskog Broda misle o svemu pogledajte u prilogu SBTV-a!
 

Zadnje vijesti

Brojni hodočasnici u župi Uznesenja Marijina u Brodskom Vinogorju

U Gornjim Andrijevcima proslavljena svetkovina Uznesenja Presvete Bogorodice

Uočnica svetkovine Marijina Uznesenja u drevnom svetištu Gospe Kloštarske

FOTO GALERIJA

U Gornjim Andrijevcima proslavljena svetkovina Uznesenja Presvete Bogorodice

Zadnji dan manifestacije Dani Slavonca u Brodskom Stupniku za sve ljubitelje nogometa

Apostolski ordinarij mons. Milan Stipić posvetio drevnu ikonu Presvete Bogorodice

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja