Trčanjem do zdravlja – novi pristup Lige u prevenciji zloćudnih bolesti

Liga protiv raka Brodsko-posavske županije i Škola trčanja Slavonski Brod 9. rujna zajednički organiziraju donacijsku utrku naziva Znanjem i prevencijom do zdravlja. Utrka se organizira u sklopu istoimenog projekta kojega provodi Liga u cilju prikupljanja sredstava za nastavak rada Lige i promocije zdravih stilova života.

Autor: Brodportal | Datum objave: 04.08.2017


 "Ovo je jedan novi pristup Lige protiv raka kako bi naše sugrađane upoznali s prevencijom zloćudnih bolesti, poraznom statistikom prema kojoj je Brodsko -posavska županija vodeća u broju oboljelih od karcinoma kod muške populacije. Želimo staviti naglasak na to da svaki čovjek treba brinuti o svom zdravlju i zdravom načinu života, koji podrazumijeva tjelesnu aktivnosti i pravilnu prehranu. To je temelj prevencije i mi ćemo ovakvim aktivnostima nastojati doći do što većeg broja ljudi, posebno najmlađih", naglasio je prof.dr.sc. Davorin Đanić, dr.med., član Predsjedništva Lige protiv raka Brodsko-posavske županije. 

 
Navedena aktivnost povezana je s aktivnostima Europske lige za borbu protiv raka koja je 2017. godinu proglasila Godinom kretanja protiv raka. Tako se i Slavonski Brod pridružio svim većim europskim gradovima koji su organizacijom sličnih aktivnosti pridružili obilježavanju.
 
"Želja nam je promovirati zdrave stilove života, pridružiti se obilježavanju Godine kretanja protiv raka i time proslaviti 50. godišnjicu rada i postojanja Lige iduće godine. Razlog provođenja projekta "Znanjem i prevencijom do zdravlja" je poražavajuća statistika prema kojoj smo na prvom mjestu u RH po broju oboljelih muškaraca u RH. To je jedna vrsta alarma koja nas upozorava kako moramo intenzivirati edukaciju stanovništva i  promovirati zdrave stilove života poput kretanja i rekreiranja" dodao je prim.dr.sc.Darko Jurišić, dr.med., tajnik Lige protiv raka.
 
O samoj utrci govorila je koordinatorica Ivana Juričić Boić, mr. pharm, ispred suorganizatora Škole trčanja Slavonski Brod koja je dodala "Sama utrka starta u 9 sati Dječjom utrkom i ovim putem pozivam svu djecu, roditelje, škole, udruge i klubove koje rade s djecom da se prijave i na taj način daju svoj doprinos našem cilju, a to je promicanje trčanja i kretanja kao zdrave životne navike u borbi protiv svih vrsta bolesti, posebno raka. Ovim putem molim sve da se prijave, startnina za odrasle iznosi 80 kuna, djeca do 18 godina ne plaćaju ništa, a sav prihod od utrke bit će usmjeren za kupnju dijagnostičkog uređaja za Odjel kirurgije slavonskobrodske Opće bolnice u skladu s dogovorom s ravnateljstvom bolnice." -dodala je Juričić Boić.
 
Prijave za utrke odraslih i djece moguće su putem Prijavnica na web stranici Lige protiv raka (www.hlsb.eu) u rubrici PRIJAVE  ili slanja na e-mail ligabpz@gmail.com
 
Start utrke je SRC Poloj;

Vrijeme utrka:
9 sati – dječje utrke
10 sati – utrke odraslih (5 i 10 km)

Startnina iznosi 80kn i plaćaju je samo odrasli za utrke na 5 i 10 km.
Za sve sudionike utrke osigurane su medalje na dolasku do cilja, startni broj, okrijepa na stazi i nakon utrke te brojne nagrade.
Mjerenje vremena obavlja 99 Balona Timing.
Uplate startnina moguća je putem žiro računa Lige:2340009-1100014340. U opis plaćanja upisati Donacijska utrka te ime i prezime.
 

Zadnje vijesti

Održan prijem za istaknute brodske sportaše

Ljudska knjižnica i u Slavonskom Brodu

U Centru mladih održana konferencija povodom predstavljanja nove scenske opreme

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu